Sport

Győzelemmel hangolt a férfi hokiválogatott

A vasárnap kezdődő bolzanói divízió I/A-világbajnokságra készülve a mieink 6–5-re legyőzték a házigazda olasz csapatot

Don MacAdam szövetségi kapitány együttese álomszerűen kezdett, a 45. másodpercben Papp Kristóf, 1:20 perc elteltével pedig Szabó Bence is beköszönt. Igen ám, de gyorsan szépítettek a hazaiak egy szerencsétlen megpattanóból, majd alig telt el öt perc, a kapus Bálizs Bence a kipattanóra nem tudott rátenyerelni, így 2–2 lett az állás. A szünet előtti hajrában kimaradt egy ötperces emberelőny, ám azonos létszámban Papp szépen lőtt a léc alá.

Győzelemmel hangolt a férfi hokiválogatott
Jól sikerült a főpróba: a mieink 6–5-re legyőzték az olaszokat
Fotó: A magyar jégkorong-válogatott Facebook-oldala

A második játékrész is jól kezdődött, előbb Hári János szólóból volt eredményes, majd egy kontra alatti, késletetett kiállításnál Nagy Krisztián is kicselezte az olasz kapust, így már 5–2 lett. Sorra jöttek a büntetések, de sikerült túlélni a nehéz időszakot, majd egy szép háromszögelés végén Galló Vilmos növelte a különbséget. Hamarosan egy távoli lövéssel közelebb férkőztek az olaszok, akik 9,9 másodperccel a szünet előtt büntetőt hibáztak Mihály Ákos rossz megmozdulását követően.

A záróharmadra Bálizst Horváth Dominik váltotta a kapuban. Csaknem nyolc perccel a vége előtt az olaszok emberelőnye alatt már majdnem sikerült felszabadítani, ez elmaradt, ebből pedig nem hibáztak a házigazdák. Gyorsan kaptak még egy fórt, és ezt is gólra váltották. Így maradt izgalom az utolsó hat percre is. A végén lehozták kapusukat a hazaiak, de maradt a 6–5-ös magyar előny.

A divízió I/A-tornán a magyar együttes az első fordulóban a japán, jövő kedden a dél-koreai, majd szerdán a román, pénteken a házigazda olasz, szombaton pedig a szlovén válogatottal találkozik. Bolzanóból az első két helyezett jut fel, és játszhat majd jövőre a Stockholmban, illetve a dániai Herningben rendezendő elitben, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Olaszország–Magyarország 5–6 (2–3, 1–3, 2–0)
a magyar csapat gólszerzői: Papp (1., 19.), Szabó (2.), Hári (22.), Nagy (23.) Galló (36.)

Kapcsolódó írásaink