Sport

Újabb magyar kvóta asztaliteniszben

Újabb asztaliteniszezővel bővült a párizsi csapat a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hétfői közlése szerint.

Újabb magyar kvóta asztaliteniszben
Csonka András a 2020-as tokiói paralimpián
Fotó: AFP/Yasuyoshi Chiba

Az MPB a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) tájékoztatása alapján jelezte, hogy Magyarország újabb kvótát szerzett a sportág paralimpiai kvalifikációs időszakának lezárását követően: Arlóy Zsófia – a páros versenyszámokban nyújtott teljesítménye alapján – vehet részt ismét, immár harmadik alkalommal a paralimpián.

Arlóy Zsófia immár harmadik alkalommal vehet részt a paralimpián
Arlóy Zsófia immár harmadik alkalommal vehet részt a paralimpián
Fotó: Facebook/Magyar Asztalitenisz Szövetség

Az már korábban biztossá vált, hogy Major Endre (MS1) az Európa-bajnoki cím elhódításával, valamint Szvitacs Alexa (WS9) és Pálos Péter (MS11) a ranglistán elfoglalt helyezésük alapján egyéni indulási jogot szereztek az idei játékokra. A nemzetközi szövetség újabb, hétfői hivatalos tájékoztatása alapján Arlóy Zsófia (WS8) – Szvitacs Alexa partnereként – női páros kategóriában (WD20) szerzett kvalifikációt. A kvóta megszerzése egyben azt is jelenti, hogy a versenyző a saját kategóriájának (WS8) egyéni versenyszámában is indulhat Párizsban.

Arlóy korábban Rio de Janeiróban és Tokióban is szerepelhetett a WS8-asok egyéni mezőnyében, mindkét játékokról ötödik helyezéssel tért haza. A magyar sportolók eddig 21 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet-négyet kajak-kenuban és asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban.

A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Kapcsolódó írásaink