Sport

Az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén

A Ferencváros házigazdaként 28–28-as döntetlent játszott a görög Olimpiakosz csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

Az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén
Ivan Sliskovic, az Olimpiakosz SFP játékosa és Bognár Alex, az FTC-Green Collect játékosa a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjében játszott FTC-Green Collect – Olimpiakosz SFP első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában
Fotó: MTI/Purger Tamás

A magyar csapat keretéből Lékai Máté, Prainer Viktor, Füzi Dániel, Ónodi-Jánoskúti Máté és Csörgő Kristóf hiányzott. Ennek ellenére jól kezdett az FTC, a védekezésén látszott a felkészültség, a visszarendeződése is megfelelő volt, Győri Kristóf pedig remekelt a kapuban. Egyik csapat sem erőltette a gyors játékot, és bár a Ferencváros 5–3-ra és 8–5-re is ellépett, az Olimpiakosz rendre vissza tudott zárkózni.

A szünetben két találat volt a különbség, majd a második félidőben is kiegyenlített játék zajlott a pályán, és nagyjából egyenlő volt a hibák száma is. A hatodik percben 3–2-nél vezettek a görögök, ezt követően az 53. percben tudtak ismét előnybe kerülni egy 4–0-s sorozatuk végén. Az FTC gyorsan fordított és a legvégén a kétgólos győzelemre is volt esélye, de ismét jöttek a hibák, melyeket kihasználva az Olimpiakosz egyenlített.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott jobbszélsője, Imre Bence hét gólt szerzett, négyen pedig négy találattal zártak az FTC-ben. Győri Kristóf tíz, Borbély Ádám két lövést védett. A túloldalon Szavvasz Szavvasz nyolc, Miha Kavcic hét alkalommal talált be, Panagiotisz Papantonopulosznak 11 védése volt.

Kapcsolódó írásaink