Sport

Ilyés Ferenc: kézzelfogható közelségbe került Párizs

A sportban nem szabad kiengedni, vasárnap győzelemre kell játszani Japán ellen - hangsúlyozta a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke

A magyar női kézilabda-válogatott számára kézzelfogható közelségbe került a kijutás a párizsi olimpiára a debreceni selejtezőtornán.

Ilyés Ferenc: kézzelfogható közelségbe került Párizs
A magyar csapat tagjai ünneplik győzelmüket a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Svédország - Magyarország mérkőzés végén
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A britek fölényes csütörtöki legyőzését követően pénteken a világbajnoki negyedik svédek ellen is nyerni tudott Golovin Vlagyimir együttese. Mint mondta, nagyon tetszett neki, ahogy a csapat hozzáállt a svédek elleni találkozóhoz, ahogy a játékosok küzdöttek.
"Amilyen kemény faultokat elhelyeztek a svédeken, azon meg is lepődtek a skandinávok, mint ahogy azon is, hogy mennyire tűzben volt a válogatott. Persze voltak hibáink, de rengeteg helyzetet alakítottunk ki, nagyon jól védekeztünk, jó volt a kapusteljesítmény is: rég láttam ilyen jól játszani a csapatot."

Kitért arra is, hogy a korábban látott hosszú hullámvölgyek ezúttal elkerülték az együttest, ezt kulcsfontosságú tényezőnek nevezte.
"Ilyen játékkal egy erős svéd csapatot is el lehet kapni, amelyről mindenki azt mondta, hogy a torna nagy esélyese" - szögezte le.

A magyar válogatott csak akkor nem szerez kvótát, ha négy gólnál nagyobb különbséggel alulmarad távol-keleti riválisával szemben a torna vasárnapi zárómérkőzésén. Hozzáfűzte: a játékosok és a stábtagok ezt pontosan tudják, ő pedig bízik bennük, hogy meg tudják csinálni.
"Japán ellen is győzni kell, akkor a végén úgy tudunk ünnepelni, mint Tatabányán" - utalt a férfiak számára párizsi repülőjegyet érő márciusi tornára az MKSZ első embere.
"Hasonlóan kemény védekezés kell, mint a tegnapi volt, figyelni kell a japánok egy az egy elleni megoldásaira, hiszen gyorsan fognak játszani. Elöl nem szabad pánikba esnünk, hiszen a védekezésük nem a megszokott" - tekintett előre Ilyés Ferenc.

Kapcsolódó írásaink