Sport

Billie Jean King Kupa: Nyolcadikok lettek a magyarok Portugáliában

A top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea lemondta a szereplést, így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollár Fannyra (270.), Szabanin Natáliára (601.) és Nagy Adriennre (728.) számíthatott Oeirasban, ahol 12 csapat verseng

A tartalékos magyar női teniszválogatott a nyolcadik helyen zárta a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáját.

Billie Jean King Kupa: Nyolcadikok lettek a magyarok Portugáliában
A tartalékos magyar női teniszválogatott a nyolcadik helyen zárta a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáját
Fotó: Facebook/Hungarian Tennis

Az egy győzelemmel és két vereséggel zárult csoportkör után már eldőlt, hogy a magyarok nem érhetnek oda a világdöntő selejtezőjébe jutást jelentő első négy hely valamelyikére, mint ahogy nem is eshetnek ki utolsóként vagy utolsó előttiként a zóna II-es csoportjába. A gyakorlatilag tét nélküli rájátszásban vívott találkozóknak már csak a nemzetközi szövetség nemzeti ranglistája miatt van jelentőségük.

Pénteken a magyarok a 7-9. helyért 3:0-ra verték a svédeket, így a 7. helyért szombaton a törökökkel csaptak össze. A nyitányon a 23 éves Nagy a 440. helyezett Cagla Büyükakcayjal találkozott, és másfél óra alatt, két szettben alulmaradt. A folytatásban Stollár következett volna Ayla Aksu (344.) ellen, ám a magyar teniszező nem állt ki a meccsre, így a törökök már 2:0-ra vezettek, és az immár végképp tét nélküli párost sem játszották le.

Eredmény, a 7. helyért: Törökország-Magyarország 3:0

Cagla Büyükakcay-Nagy Adrienn 6:4, 7:5
Ayla Aksu-Stollár Fanny játék nélkül
Berfu Cengiz, Ipek Öz-Stollár Fanny, Nagy Adrienn játék nélkül

Kapcsolódó írásaink