Sport

A lengyelek ellen is nyert a magyar csapat

A vasárnapig tartó nyolccsapatos tornán a két kvartett első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbejátszanak az együttesek, végül a tornagyőztes szerez ötkarikás kvótát

A magyar női 3×3-as kosárlabda-válogatott szinte végig vezetve, 16–12-re legyőzte a lengyel csapatot a hongkongi olimpiai selejtezőtorna A csoportjának második fordulójában, ezzel nagyon közel került az elődöntős folytatáshoz.

A lengyelek ellen is nyert a magyar csapat
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Joe Klamar

A Böröndy Vivien, Mompremier Beatrice, Papp Diána, Szabó Fanni összeállítású csapat pénteken a házigazda hongkongiak elleni könnyed sikerrel mutatkozott be a tornán, melynek második körében következett a lengyelek elleni csoportrangadó.

Az első meccsen a riválisnak is könnyű dolga volt, Egyiptomot simán legyőzte és a magyarok ellen is jobban kezdett, egy szép tempódobással 1–0-s előnybe került. A folytatásban Mompremier és Szabó kosaraival fordított Földi Attila szövetségi kapitány együttese, a harmadik percben azonban a lengyelek egy távoli dobással visszavették a vezetést. A meccs első két és fél percében nagyon nehezen kerültek helyzetbe a csapatok, mindkét gárda keményen és agresszíven védekezett.

Támadójátékban aztán a magyar válogatott tudott újítani, 2–3 után a csapatjáték nagyon feljavult, szép, ziccerig, vagy tiszta dobóhelyzetig játszott magyar akciók követték egymást, miközben a rivális egyre görcsösebbé vált. Pappék sorozatban öt ponttal 7–3-ra elléptek, innentől pedig végig négy-öt pontos előnyben voltak, minden lengyel kosárra volt válaszuk, s bár az utolsó percben néhány könnyelműség becsúszott a játékukba, győzelmüket nem fenyegette veszély.

A magyar csapat a csoport élén várja a szombati zárófordulót, melyben a Hongkongot legyőző Egyiptommal csap össze.

A vasárnapig tartó nyolccsapatos tornán a két kvartett első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbejátszanak az együttesek, végül a tornagyőztes szerez ötkarikás kvótát.

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3–5-én – magyar érdekeltség nélkül –, a harmadik pedig Debrecen május 16-tól 19-ig. Ha Földi Attila együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első 3–3 együttes mehet majd az olimpiára.

Eredmények, A csoport:
----------------------

  • Magyarország–Lengyelország 16–12
  • Egyiptom–Hongkong 19–12

korábban:
1. forduló:

  • Magyarország–Hongkong 21–7
  • Lengyelország–Egyiptom 21–6

szombat:
3. forduló:

  • Magyarország–Egyiptom 13.35

Az állás: 1. Magyarország 2 győzelem/0 vereség, 2. Lengyelország 1/1 (33–22), 3. Egyiptom 1/1 (25–33), 4. Hongkong 0/2

A hongkongi csoportok:
----------------------

  • A csoport: MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Egyiptom, Hongkong
  • B csoport: Hollandia, Azerbajdzsán, Mongólia, Chile

Kapcsolódó írásaink