Sport

A Sporting edzője cáfolta, hogy megegyezett a Liverpoollal

A vezetőedzői posztjáról az idény végén, kilenc év után távozik a német Jürgen Klopp

Cáfolta azokat a keddi sajtóhíreket, miszerint a nyáron átveszi a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának irányítását Rúben Amorim, a portugál listavezető Sporting Lisboa vezetőedzője.

A Sporting edzője cáfolta, hogy megegyezett a Liverpoollal
Jürgen Klopp (középen) sikeresen akar búcsúzni Liverpoolban
Fotó: AFP/Glyn Kirk

A Sky Germany kedden számolt be arról, hogy a 39 éves trénerrel már szóbeli megállapodást kötött a Premier League-ben szereplő klub, Amorim viszont a pénteki bajnoki mérkőzést felvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján kategorikusan cáfolta ezt az értesülést.

„Ez az utolsó alkalom, hogy a jövőmről beszélek. Nem volt tárgyalás, megegyezés pedig még annyira sem. Amit mi itt mindannyian szeretnénk, az a bajnoki cím a Sportinggal, amelynek én vagyok az edzője, és semmiféle egyeztetésen nem vettem részt egyetlen más klubbal sem, és nem is egyeztem meg senkivel. Arra koncentrálok, mint mindig, hogy a Sportingot vezessem” – jelentette ki a szakember, aki a Bragánál kezdte edzői karrierjét, az első csapat kispadján mindössze 13 mérkőzésen ült, de így is nyert egy Portugál Kupát az FC Porto ellen.

Rövid bragai karrierje során tíz győzelem, egy döntetlen és két vereség volt a mérlege – közte idegenben legyőzte a Benficát, amire 65 év után először volt képes a gárda –, aztán a Sporting irányítását vette át. A lisszaboni csapattal 2021-ben bajnoki címet nyert – 19 év után ünnepelhettek újra elsőséget a szurkolók –, és volt egy portugál rekordot jelentő 32 meccses veretlenségi sorozata is.

A Liverpool vezetőedzői posztjáról az idény végén, kilenc év után távozik a német Jürgen Klopp, aki bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert a Vörösökkel. A Pool jelenleg a második helyen áll a Premier League-ben, már megnyerte a Ligakupát, és negyeddöntős az Európa-ligában.

Kapcsolódó írásaink