Sport

Miami: Sinner magabiztos győzelme a fináléban

A világranglista újdonsült második helyezettje esélyt sem adott a torna meglepetés emberének

Jannik Sinner két játszmában legyőzte Grigor Dimitrovot a Miamiban rendezett ATP 1000-es tenisztorna döntőjében – tudóstott az nso.hu.

Miami: Sinner magabiztos győzelme a fináléban
Az olasz simán nyerte a miami tenisztorna fináléját
Fotó: Getty Images via AFP/Brennan Asplen

A döntő előzményeihez tartozik, hogy Grigor Dimitrov a negyeddöntőben a világranglistán második Carlos Alcarazt búcsúztatta, majd a bolgár az elődöntőben a Marozsán Fábiánt kiejtő Alexander Zverevet is kiejtette, míg az olasz Jannik Sinner a négy között a címvédő Danyiil Medvegyevet győzte le.

A fináléban Dimitrov 2:1-es előnynél bréklabdát rontott, ami nagyot javított Sinner játékán, hiszen addig inkább a bolgár akarata érvényesült. Az olasz hozta az adogatását, majd kétszer brékelt, és kicsit több mint negyven perc alatt 6:3-ra megnyerte az első játszmát.

A második szett három gyors játékkal kezdődött, melyek során mindkét játékos hozta az adogatását. Ezt követően viszont a bolgár több hibát is elkövetett, Sinner pedig kétszer is brékelt, és 31 perc alatt 6:1-re behúzta a második játszmát, egyúttal a tornagyőzelmet. Sinner 2021-ben Hubert Hurkacz ellen, míg 2023-ban Medvegyev ellen kapott ki a döntőben Miamiban, harmadik döntőjét viszont már megnyerte.

TENISZ
ATP-TORNA, MIAMI 1000-ES TORNA
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Jannik Sinner (olasz, 2.)–Grigor Dimitrov (bolgár, 11.) 6:3, 6:1

Kapcsolódó írásaink