Sport

A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata

A kiállítás Turós Balázs fotóművész képeiből áll, és a TF központi épületének aulájában lehet megtekinteni

Elkezdődött a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem százéves fennállásának centenáriumi ünnepségsorozata, melynek első kommunikációs eleme a szerdán átadott TF100 Fal, ezzel egy időben fotókiállítás nyílt az oktatási intézmény 25 vezető oktatójáról és személyiségéről.

A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata
Koch Máté világbajnok párbajtőrvívó fotója mellett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) TF100 elnevezésű falának avatásán, valamint az egyetem 25 vezető oktatójáról és személyiségéről készült fotókiállítás megnyitóján 2023. március 27-én
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A kiállítás Turós Balázs fotóművész képeiből áll és a TF központi épületének aulájában lehet megtekinteni. Az eseményen elhangzott, hogy a fal és a képek egy olyan belsőépítészeti koncepció nyitóelemei, amely a jövőben kerül megvalósításra az intézményben.

„A TF jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját és ez az első hivatalos kommunikáció. Ezzel a fallal, illetve az aulában elhelyezett 25 portréval megfogalmazzuk, hogy mit nyújtott nekünk eddig ez az egyetem, mit gondolunk a jövőjéről és gyakorlatilag azt, amit ez a közösség a TF-en keresztül a világban képvisel” – mondta Sterbenz Tamás, az egyetem rektora, majd hozzátette, nem volt könnyű kiválasztani a 25 jelöltet, de az infrastruktúra változásával és bővülésével szeretnének majd további portrékat kihelyezni.

Az avatóünnepségen beszédet mondott Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Turós Balázs fotóművész is, illetve részt vett a ceremónián Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta és Koch Máté világbajnok párbajtőröző is.

„Nem idealizált képeket szerettünk volna, amelyek a magazinokban is megjelennek, hanem sokkal személyesebb és őszintébb hangvételű fotókat, amelyek a megszokottnál valamivel többet mondanak el a szereplőkről, ezáltal a nézők is közelebb kerülnek hozzájuk” – mondta Turós Balázs.

Az 1925-ben alapított TF – amely jövő novemberben lesz százéves – centenáriumi ünnepségsorozatának folytatásában bemutatják majd az egyetem történetét és nagyjainak életét feldolgozó könyvet és filmet, jövőre pedig egyetemi röplabda Európa-bajnokság, konferenciák, faültetés, bélyegkiadás és sportfilmfesztivál is várható.

Kapcsolódó írásaink