Sport

Katalán körverseny: a Visma sportigazgatója elégedett Valter Attila teljesítményével

Valter az Egyesült Arab Emírségekben, az UAE Touron összetettben az ötödik helyen zárt, az pedig, ahogy a tirrén–adriai körversenyen az összetett győztes dán Jonas Vingegaardot segítette, nagyszerű teljesítmény volt a részéről

„Jó munkát végzett eddig” – jelentette ki a holland Marc Reef az M4 sport helyszíni stábjának a Katalán körverseny vasárnapi utolsó szakasza előtt nyilatkozva. Mint mondta, a Strade Bianche egynapos viadal – amelyen Valter tavaly az ötödik, két éve pedig a negyedik helyen zárt – fontos volt neki, de „nem volt százszázalékosan fitt” előtte, amely befolyásolta a teljesítményét. A magyar kerékpáros az olaszországi versenyen kapitányként tekert március elején, és végül 19. lett.

Katalán körverseny: a Visma sportigazgatója elégedett Valter Attila teljesítményével
A Visma-Lease Bike csapat magyar versenyzője, Valter Attila teljesítményével elégedett a csapat sportigazgatója
Fotó: AFP/Belga/Belga Mag/Dirk Waem

Valter két éve a Barcelona környéki záróetepon második lett. Most a vasárnapi szakasz előtt a 41. helyen áll. A Visma-Lease a Bike 25 esztendős magyar bajnoka az amerikai Sepp Kuss és a 21 éves belga Cian Uijtdebroeks segítőjeként szerepel az egyhetes viadalon. Előbbi 12., utóbbi 17. a zárás előtt.

Ezzel kapcsolatban Marc Reef úgy fogalmazott, hogy az első öt közötti helyezést célozták meg, amely most nem jön össze, de ilyen a sport, néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezik, és ezt el kell fogadni.

Kapcsolódó írásaink