Sport

Sallai és Szalai csapattársa kisebb lelkesedésre számít, mint 2006-ban

A házigazda németek a magyarokkal azonos négyesben szerepelnek majd a június 14-én kezdődő kontinensviadalon

Matthias Ginter, aki a Freiburgban Sallai Roland és Szalai Attila csapattársa, azt mondta, hogy nem vár akkora lelkesedést Németországban a nyári labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán, mint a 2006-os, szintén hazai rendezésű világbajnokságon.

Sallai és Szalai csapattársa kisebb lelkesedésre számít, mint 2006-ban
A Freiburg játékosa, Matthias Ginter szerint nem lesz nagy érdeklődés Németországban a labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Harry Langer

„Nem hiszem, hogy megismétlődhet az az eufória, amit 2006-ban, a nyári mese során átéltünk az óriási szurkolói zónákkal. A társadalmunk túlságosan is megváltozott az elmúlt közel húsz évben. És egyébként is, valószínűleg ez olyasmi, amit nem lehet felülmúlni” – nyilatkozott az SC Freiburg védője a Sportbuzzernek.

A 30 éves, 51-szeres német válogatott játékost Julian Nagelsmann szövetségi kapitány nem hívta be a soron következő, franciák és hollandok elleni felkészülési mérkőzésre kijelölt keretébe, de Ginter azt mondta, nem adta fel, hogy ott legyen az Eb-n.

„Nagyszerű érzés és hatalmas megtiszteltetés, ha Németországért játszhatok” – fogalmazott.

A házigazda németek a magyarokkal azonos négyesben szerepelnek majd a június 14-én kezdődő kontinensviadalon, a két együttes 19-én csap össze egymással Stuttgartban. A csoport másik két tagja Svájc és Skócia.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut a 16 közé.

A 2006-os világbajnokságon a házigazda németek bronzérmet szereztek.

Kapcsolódó írásaink