Sport

Fedett pályás atlétikai vb – Kozák Luca nyolcadik a 60 méteres női gátfutásban

Kozák Luca nyolcadik lett a 60 méteres női gátfutásban a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Fedett pályás atlétikai vb – Kozák Luca nyolcadik a 60 méteres női gátfutásban
Kozák Luca (j) a női 60 méteres gátfutás elődöntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon, 2024. március 3-án. A magyar versenyző bejutott a döntőbe
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 27 éves, országos csúcstartó Kozák idei legjobbjával, 7.98 mp-cel mutatkozott be Skóciában, majd az elődöntőben három századot faragott ebből, és 7.95 mp-es idejével bejutott a vb-fináléba.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó féltávig tudta tartani a ritmust a mezőnnyel, de a végén ellépett mellette az élboly, és 8.01 mp-cel a nyolcadik helyen ért célba.

„Bevallom őszintén, hogy elfáradtam, nyolc másodpercen belül akartam futni harmadjára is – mondta az MTI-nek Kozák Luca. – Ez a nap tényleg nagyon hajtós volt, nemcsak nekem, hanem mindenkinek, úgyhogy most jó lesz pihenni. Szerintem kihoztam a mai napból a legtöbbet, és a világon a nyolcadik legjobb vagyok 60 gáton, ezzel pedig nem nagyon lehetek elégedetlen” – tette hozzá.

A versenyszámot a bahamai Devynne Charlton nyerte 7.65 mp-es világcsúccsal.

Kerekes Gréta az elődöntőben búcsúzott, és a 18. helyen végzett Glasgow-ban 60 m gáton.

A tízfős magyar csapat így két döntős helyezéssel zárta a vb-t: Kozák mellett Molnár Attila ötödik volt 400 méteren.


Kapcsolódó írásaink