Sport

Molnár Attila országos csúccsal döntős a fedett pályás atlétikai vb-n

Molnár Attila országos csúccsal, futamából a harmadik helyen jutott döntőbe 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság pénteki nyitónapján.

Molnár Attila országos csúccsal döntős a fedett pályás atlétikai vb-n
Molnár Attila a férfi 400 méteres síkfutás elődöntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar versenyző, aki januárban 46.22 másodperccel 34 éves országos csúcsot döntött meg, a délelőtti programban 46.52-vel megnyerte a harmadik futamot. Az olimpiai szinttel rendelkező Molnár este az első elődöntőben kapott helyet, amelyben az idénybeli teljesítményeket tekintve a második legjobb eredménnyel rendelkezett.

A Ferencváros 22 éves sprintere nagyon jól kezdte a futamot, csaknem a célegyenesig tartotta vezető pozícióját, végül országos csúccsal, 46.08 másodperccel a harmadik helyen jutott a szombat esti fináléba. A két elődöntőből az első három-három helyezett biztosította helyét a döntőben.

„Örültem az ötös pályának, mert így előttem futott az egyetlen olyan srác, akinek papíron jobb ideje volt, azaz tudtam rá figyelni. Megvertem az első 200-on, aztán feltartottam, amennyire csak lehetett, ennyit tudtam tenni” – mondta Molnár Attila a vegyes zónában, majd hozzátette, hogy a döntő kiszámíthatatlan és mint minden számban, itt is csak pillanatok fognak dönteni a végső helyezésekről.

A 400 méteres férfi döntőre szombaton 22.10-kor kerül sor.

Kapcsolódó írásaink