Sport

Nem hitelesíthető a kanadai tinédzser 400-as világcsúcsa

A Georgia Egyetem futója szombaton 44.49 másodperccel nyerte a kétkörös távot

Minden idők legjobb eredménye marad, de nem hitelesíthető világcsúcsként a kanadai Christopher Morales Williams férfi 400 méteren futott, fedett pályás rekordja.

Nem hitelesíthető a kanadai tinédzser 400-as világcsúcsa
Christopher Morales Williams
Fotó: Facebook/USTFCCCA

Az Egyesült Államok Atlétika és Mezeifutó Edzőinek Szövetsége (USTFCCCA) közösségi oldalán tudatta, hogy a mindössze 19 éves sprinter szombati ideje azért nem lesz ratifikálható, mert problémák voltak a rajtgépekkel az Arkansas állambeli Fayettville-ben rendezett amerikai egyetemi régiós (dél-keleti) bajnokságon.

A Georgia Egyetem futója szombaton 44.49 másodperccel nyerte a kétkörös távot, mely három századdal jobb minden idők eddigi legjobbjánál, az amerikai Michael Norman 2018-ban elért eredményénél. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a világcsúcs azonban nem Normané, hanem a szintén amerikai Kerron Clementé, aki 2005 óta tartja a rekordot 44.57-tel.

A USTFCCCA bejegyzésében azt is hangsúlyozta, hogy a verseny után Williamstől vettek mintát a doppingvizsgálathoz, így az nem akadályozta volna az idő világcsúccsá hitelesítését.

Kapcsolódó írásaink