Sport

Szép búcsúra készül Lewis Hamilton a Mercedesnél

Bizakodva várja a csütörtökön, a Bahreini Nagydíjjal kezdődő Forma–1-es idényt Lewis Hamilton, akinek ez az utolsó szezonja a Mercedesszel, miután úgy döntött, hogy 2025-től Ferrarival versenyez.

Szép búcsúra készül Lewis Hamilton a Mercedesnél
Hamilton tizenegy év alatt hat világbajnoki címet nyert a Mercedesszel
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Burak Akbulut

A hétszeres bajnok Lewis Hamilton szerint csapata nagyszerű munkát végzett a Mercedes újratervezésében: „Sokkal élvezetesebb az új autómat vezetni, de még sokat kell dolgoznunk, amíg megtaláljuk a legjobb beállításokat. A teszteredmények azt mutatták, Red Bull egyértelműen előnyben van” – nyilatkozta Hamilton, aki február elején jelentette be, hogy az idény végén távozik a Mercedestől, a Ferrarihoz igazol.

„Pályafutásom legnehezebb döntése volt, mert a Mercedesszel hihetetlen utunk volt, hat világbajnoki győzelemmel történelmet teremtettünk a Forma–1-ben. Büszke vagyok arra, amit elértünk, de itt az ideje, hogy új fejezetet kezdjek. Azonban még a régi sincs befejezve a Mercedesnél. Százszázalékosan arra összpontosítok, hogy a csúcson végezzek ezzel a csapattal, Megpróbáljuk valahogy csökkenteni a lemaradást a Red Bullhoz képest” – mondta a 39 éves brit pilóta.

Andrew Benson, a BBC szakírója szerint az új idény esélyese Max Verstappen és a Red Bull, mert továbbra is az övék a leggyorsabb autó: „ Ha a Red Bull olyan jó, mint amilyennek látszik, és megőrzi ezt az előnyét az egész szezonban, akkor senki sem fog neki szurkolni, mert nem lesz izgalmas az idény.”

Kapcsolódó írásaink