Sport

A Bayer Leverkusen nehezen viselné a vereséget

A mostani idény történelmi menetelést hozott, mivel a Leverkusen az egész idényben veretlen, minden sorozatot figyelembe véve eddigi 33 mérkőzéséből 29-et megnyert

Lukas Hradecky csapatkapitány elismerte, hogy most már csalódást jelentene, ha a német labdarúgó-bajnokságban élen álló Bayer Leverkusen trófea nélkül fejezné be az idényt.

A Bayer Leverkusen nehezen viselné a vereséget
Lukas Hradecky, a Bayer Leverkusen csapatkapitánya
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/FIRO SportPhoto/Ralf Ibing

„Legyünk őszinték, a jelenlegi helyzetünkben csalódást okozna, ha üres kézzel állnánk május végén” – jelentette ki a Kicker című újságnak a 34 éves kapus.

A gyógyszergyári együttes nyolcpontos előnnyel vezeti a Bundesligát a címvédő Bayern München előtt, a Német Kupában elődöntős és a riválisokat tekintve nagy favorit, de a nemzetközi porondon is állva van még, ugyanis nyolcaddöntős az Európa-ligában.

„Valami különlegeset szeretnénk elérni – mondta a pozsonyi születésű, de finn válogatott futballista, aki méltatta a vezetőedző Xabi Alonsót. – Elképesztően tehetséges tréner, és tudjuk, hogy nagy érdeklődést vonzanak az elért eredmények. Ebben az üzletben minden lehetséges, de örülnénk, ha nyár után is maradna.”

A spanyol szakember 2022 októberében vette át Bayer irányítását, amely 1993 óta egyetlen trófeát sem nyert. A csapatot a kiesést jelentő 17. helyről a hatodik pozícióba vitte fel, a második számú európai kupasorozatban pedig – a 16 között tavaly márciusban a Ferencvárost búcsúztatva – az elődöntőig menetelt. A mostani idény viszont történelmi menetelést hozott, mivel a Leverkusen az egész idényben veretlen, minden sorozatot figyelembe véve eddigi 33 mérkőzéséből 29-et megnyert.

Kapcsolódó írásaink