Sport

Tuchel: Nem csak én vagyok a Bayern problémája

A Bayern az elmúlt időszakban hullámvölgybe került, egymás után három vereséget szenvedett

Thomas Tuchel vezetőedző szerint nem csak ő felelős a Bayern München labdarúgócsapatának rossz formájáért, de abban bízik, saját magát és a játékosokat is felszabadítja az a döntés, hogy az idény végén távozik a posztjáról.

Tuchel: Nem csak én vagyok a Bayern problémája
Thomas Tuchel vezetőedző meglátása szerint a csapat rossz eredményeiért nem csak őt lehet hibáztatni
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Firo SportPhoto/Ralf Ibing

„Nem számít, hogy megértem-e a klub döntését, vagy boldog vagyok-e vele. Csak az számít, hogy letisztult a helyzet, ez pedig felszabadultságot hoz, ami jó hatással van az edzésekre és a meccsekre is” – mondta a szakember, akinek Lőw Zsolt a segítője. „A szakmai stáb számára azért, mert a döntéseknél nem kell a hosszútávú következményekkel számolnunk, így kicsit vakmerőbbek lehetünk.”

Tuchel tavaly márciusban vette át a bajor sztárcsapat irányítását, amely a vezetésével sorozatban 11. bajnoki címét gyűjtötte be. A Bayern az elmúlt időszakban hullámvölgybe került, egymás után három vereséget szenvedett, így hátránya nyolc pontra nőtt a Bundesligában az éllovas Bayer Leverkusennel szemben, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egygólos hátrányból várja a hazai visszavágót az olasz Lazio ellen.

„Soha nem éreztem úgy, hogy ne találtuk volna meg a hangot a csapattal. De az edzések és a meccsek között eltérés van, ezért az edző a felelős. Ugyanakkor nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma, de vállalom a felelősségemet. Már egy ideje nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszunk. De most új helyzetünk van” – mondta a Chelsea-vel három éve Bajnokok Ligája-győztes Tuchel.

A Bayern Münchenre szombaton újabb rangadó vár a német bajnokságban, ugyanis a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipziget fogadja, amely ötödikként szeretne előrelépni a BL-indulásért.

Kapcsolódó írásaink