Sport

A tűzvész miatt elhalasztották a Valencia mérkőzését

A nyolcadik helyen álló klub szombaton a Granada otthonában lépett volna pályára

A valenciai tűzvész miatt elhalasztották a város labdarúgócsapatának hétvégi mérkőzését a La Ligában.

A tűzvész miatt elhalasztották a Valencia mérkőzését
Valenciában egy többszintes lakótömbben tomboló, legalább négy ember halálát okozó hatalmas tűzvész utóhatása látható a felvételen. Legalább tíz ember meghalt abban a hatalmas tűzben, amely egy 14 emeletes lakóházban pusztított a kelet-spanyolországi Valenciában, de a hatóságok ma arra figyelmeztettek, hogy a halálos áldozatok száma meredeken emelkedhet. Tizennégy embert még mindig eltűntként tartanak nyilván
Fotó: AFP/Jose Jordan

A nyolcadik helyen álló klub szombaton a Granada otthonában lépett volna pályára. A város másodosztályú együttese, az UD Levante sem játssza le szombat estére kiírt bajnoki találkozóját az FC Andorra ellen.

A tűz éjszaka ütött ki egy 138 lakásos komplexumban, legkevesebb tíz ember életét vesztette, tizenkilencen eltűntek. A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert, a hatóságok annyit közöltek, hogy a lángok az ötödik emelet egyik lakásából indultak ki, és terjedtek el a két épületből álló tömbben, amely reggelre teljesen kiégett.

A Valencia vezetőedzője, Rubén Baraja azt mondta: ez egy nagyon nehéz pillanat a város életében.

„Ezen a napon a futball háttérbe szorul, vannak dolgok az életben, amelyek sokkal fontosabbak. Köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik segítettek, hogy ne történjen nagyobb katasztrófa” – fogalmazott.

A spanyol labdarúgó liga közölte: a hétvége összes mérkőzése gyászszünettel kezdődik majd az áldozatokra emlékezve.

A tragédia miatt Valencia városa háromnapos hivatalos gyászt rendelt el.

Kapcsolódó írásaink