Sport

Börtön vár a híres labdarúgóra

Bűnösnek találták az FC Barcelona volt labdarúgóját

Bűnösnek találták a szexuális zaklatással vádolt Dani Alvest, az FC Barcelona volt labdarúgóját.

Börtön vár a híres labdarúgóra
Dani Alves brazil labdarúgó a katalán legfelsőbb bíróságon Barcelonában. A Barca és a PSG korábbi sztárját bűnösnek találták és négy és fél év börtönbüntetésre ítélték
Fotó: AFP/Pool/Jordi Borras

Az ítéletet csütörtökön hirdették ki egy spanyol bíróságon, a brazil futballista négy és fél év börtönbüntetést kapott. A tavaly január óta előzetes letartóztatásban lévő, 40 éves Alves tagadta bűnösségét, és még fellebbezhet a döntés ellen.

A spanyol sajtó korábbi beszámolója szerint az ügyészség kilenc év börtönt kért a vádlottra.

A vád szerint a labdarúgó 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, az ő feljelentése nyomán vették őrizetbe.

A 126-szoros válogatott Dani Alves Brazília után több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.

Dani Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófea fűződik a nevéhez. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Américát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.

Kapcsolódó írásaink