Sport

Eltiltották az ellenfele állkapcsát eltörő Olivier Dame-Malkát

A BJA HC-nak az eltiltás miatt 400 euró (155 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie

Öt Erste Liga-mérkőzésre eltiltották Olivier Dame-Malkát, a Budapest Jégkorong Akadémia HC játékosát, mert vasárnap eltörte a DVTK Jegesmedvék csapatában szereplő Makai Miklós állkapocscsontját.

Eltiltották az ellenfele állkapcsát eltörő Olivier Dame-Malkát
Eltiltották az ellenfele állkapcsát eltörő Olivier Dame-Malkát
Fotó: AFP/Franck Fife

A miskolci klub közösségi oldala szerint a 18 éves csatárt megműtötték, több hetes kihagyás vár rá, ezért kérdéses, hogy a mostani szezonban játszhat-e még.

A játékvezetők a mérkőzésen nem büntették meg a kanadai-francia Dame-Malkát, de a magyar szövetség honlapján kedden megjelent fegyelmi határozat szerint a bizottság öt meccsre eltiltotta, mert „nagy sebességgel, felsőtestét kiterjesztve, könyökét kitartva ütközött ellenfelével és nagy erejű ütést mért annak nyakára, fejére”.

A határozat megállapítja, hogy a DVTK játékosa súlyosan megsérült, másrészt nem létezik szabályosan végrehajtott fejre, nyakra irányuló támadás.

A BJA HC-nak az eltiltás miatt 400 euró (155 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie.

Kapcsolódó írásaink

Jégkorong Erste Liga: csak a DVTK győzött otthon

ĀA miskolciak mezőnyfölényben játszottak, Lövei a 13. percben szerzett vezetést, az első lövés még kijött, ám a második kísérletet már nem tudták védeni. Aztán emberelőnyben hatalmas helyzeteket dolgozott ki a DVTK, de szerencséje is volt a lila–fehéreknek