Sport

Marca: Mbappé öt évre aláírt a Real Madridhoz

A Marca című spanyol sportlap szerint Kylian Mbappé, a franciák világbajnok labdarúgója már alá is írta szerződését a Real Madriddal.

Marca: Mbappé öt évre aláírt a Real Madridhoz
A 25 éves Mbappé a spanyoloknál folytatja
Fotó: AFP/Anadolu/Mustafa Yalcin

A 25 éves sztárfutballista állítólag már múlt kedden, egy jó hangulatú találkozó keretében közölte klubja, a Paris Saint-Germain elnökével, Nasszer el-Kelaifivel, hogy távozik. Egyúttal arra kérte a PSG vezetőit, hogy ne tegyenek több ajánlatot neki.

A Marca hétfői híre alapján Mbappé a nyártól számítva öt évre kötelezte el magát a Real Madridhoz. A spanyol sportnapilap továbbá úgy tudja, hogy a francia válogatott sztárja a Real Madrid legjobban fizetett játékosa lehet még úgy is, hogy a spanyolországi gázsija messze elmarad a 2022-ben ajánlott összegektől: Mbappé bónuszok nélkül egy 15–20 millió euró körüli összeget vághat zsebre (ezzel nem keres sokkal többet a klub legjobban fizetett játékosainál), míg Párizsban a 2022-es szerződéshosszabbítás után évi nettó 32 millió ütötte a markát.

A 2022-es világbajnokság gólkirálya 2017-ben, az AS Monacótól igazolt a PSG-hez, amelyben gólrekorder lett és ötször nyert bajnoki címet, háromszor pedig kupát. Már 2022-ben is közel állt ahhoz, hogy a Realhoz igazoljon, de végül maradt.

Kapcsolódó írásaink