Sport

Férfi kézilabda BL: tizennégy góllal nyert Portóban a Veszprém

A nyolc győzelemmel és három vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a dán GOG-t fogadják

A Veszprém 40–26-ra nyert a portugál FC Porto otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön.

Férfi kézilabda BL: tizennégy góllal nyert Portóban a Veszprém
A Veszprém 40–26-ra nyert a portugál FC Porto otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön
Fotó: Telekom Veszprém Facebook-oldala

A vendégcsapat keretéből Ignacio Biosca García, Nagy Benedek és Mikita Vajlupov hiányzott, a hazaiaknál Victor Iturriza, Daymaro Salina és Joao Furtado sem játszhatott.

Rodrigo Corrales bravúros védéseire alapozva a bakonyiak hét perc után már 8–1-re vezettek. A Porto előbb létszámfölényes támadójátékkal, majd nyitott védekezéssel próbálkozott, de a játék képe nem változott, a 23. percben már tíz találat volt a különbség. A hazaiaknak az első félidő hajrájában volt egy 3–0-s sorozatuk, ennek ellenére a szünetben is tízgólos hátrányban voltak.

A második felvonás elején pontosabban kézilabdázott a Porto, mint korábban, de ez az időszak nem tartott sokáig. A negyvenedik percben kilenc góllal vezetett a Veszprém, innen azonban egy újabb 8–1-es sorozatot produkált. Tíz percig nem lőttek gólt a portugálok, ezt kihasználva a vendégek a vártnál is nagyobb magabiztossággal és fölénnyel győztek.

Omar Jahja hat, Nedim Remili, Jehia el-Dera és Ludovic Fabregas öt-öt góllal, Rodrigo Corrales 14, Mike Ulrich Jensen nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

BL-csoportkör, 11. forduló, B csoport:
FC Porto (portugál)–Telekom Veszprém 26–40 (11–21)
lövések/gólok: 54/26, illetve 53/40
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/2
kiállítások: 2, illetve 6 perc

A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén egy döntetlen mellett hetedszer győzött a Veszprém.

A nyolc győzelemmel és három vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a dán GOG-t fogadják. A hat sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel rendelkező Szeged jövő szerdán a szintén dán Aalborg HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Kapcsolódó írásaink

Chema: hoztuk azt, amit előzetesen terveztünk

ĀA magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel 28–27-re legyőzte Szerbiát a csoportkör második fordulójában, vasárnap Münchenben