Sport

Vízilabda: a szövetségi kapitány szerint sok volt a hiba

A magabiztos, 15–8-as győzelem ellenére Varga Zsolt szerint sok hibával játszott hétfőn a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a románok elleni vb-nyitómérkőzésen

„Valóban, volt hiba bőségesen, de egy ilyen meccsen a legfontosabb, hogy elindult a csapat a világbajnokságon. Fontos, hogy egy csapattá gyúródjon az együttes, ehhez pedig tétmérkőzésre van szükség. A hátrányos védekezés sokszor jó volt, elöl viszont többször is pontatlanok voltunk, ezen kell javítani” – összegezte a találkozót az MTI-nek Varga Zsolt szövetségi kapitány.

Vízilabda: a szövetségi kapitány szerint sok volt a hiba
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az olasz mérkőzéssel kapcsolatban a szakember elmondta, a két csapat az Európa-bajnokságon „más helyzetben” kétszer is találkozott egymással – a kontinensviadalra megfiatalított együttes a csoportkörben legyőzte, a bronzmeccsen kikapott riválisától –, most azt szeretné látni, hogy ez a csapat miképpen tudja működtetni a rendszert.

„Egyébként csak annyi dől el az olaszok ellen, hogy könnyebb vagy nehezebb águnk lesz. Nekünk a legfontosabb, hogy fokozatosan megérkezzünk a világbajnokságra” – nyilatkozta a játékosként olimpiai bajnok tréner, aki szerint az Eb-n szerepelt riválisok számára a vb elején ugyan előnyt jelenthet, hogy ennyi meccset játszottak, de a torna végére ez fáradtságot okozhat.

Varga Zsolt elárulta, Varga Dénes kedden csatlakozik az együtteshez, ugyanakkor az olaszok elleni összecsapáson még nem játszik.
A csapatkapitány Jansik Szilárd szerint a találkozó elején sok elhamarkodott döntést hoztak, nem játszották ki az emberelőnyöket.
„Ez betudható annak, hogy az első meccs mindig egy kicsit izgulósabb, de a második félidőben a védelmünk stabilizálódott, összességében szerintem azért elégedettek lehetünk. Még a mai napon is volt egy edzésünk, éles meccsek előtt ez ritkább” – nyilatkozta az FTC klasszisa, aki megjegyezte, győzelmet vár az olaszok ellen is. „Sokkal nehezebb lesz, az olaszok küzdenek a kvótáért, de azt várom, hogy ennél jobban fogunk játszani. Viszont ennyit biztosan nem szabad hibázni, hiszen azt ők könyörtelenül kihasználják.”

„Fantasztikus érzés, kisgyerek korom óta erre készülök, hogy egyszer egy világbajnokságon Magyarországot képviseljem. Az Eb-re egy rendkívül fiatal gárdával mentünk ki, itt viszont azokkal lehetek együtt, akikre gyerekként felnéztem. Gondolok Zalánki Gergőre, Vámos Marcira vagy Angyal Danira, és természetesen Varga Dénesre, aki még nincs itt” – fogalmazott a kapus Bányai Márk élete első vb-meccsét követően.

A magyarok szerdán az olaszokkal találkoznak, annak az összecsapásnak a nyertese várhatóan csoportgyőztesként közvetlenül a negyeddöntőbe jut.

Kapcsolódó írásaink