Sport

Mexikóvárosban rendezik a 2026-os foci-vb nyitómeccsét

A június 11-én esedékes nyitó találkozó színhelyét vasárnap este Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke jelentette be

A mexikóvárosi Azték Stadion lesz a helyszíne a 2026-os labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésének, a döntőnek pedig a New Jersey-i MetLife Stadion – tudósított az nso.hu.

Mexikóvárosban rendezik a 2026-os foci-vb nyitómeccsét
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke jelentette be a 2026-os vb nyitómecssének helyszínét
Fotó: AFP/Simon Maina

Érdekesség, hogy a 87 523 néző befogadására alkalmas arénában játszották az 1970-es és az 1986-os, Mexikóban rendezett vb-k döntőit. (De mindkét alkalommal ott rendezték meg a torna első meccsét is, méghozzá mindkét alkalommal május 31-én. Tehát a két év múlva esedékes lesz a harmadik vb-nyitó meccs az Azték Stadionban.)

A MetLife Stadion a profi amerikaifutball-ligában szereplő New York Giants és New York Jets otthona, és 82 500 férőhelyes.

Az elődöntőket a texasi Arlingtonban található AT&T Stadionban és az atlantai Mercedes-Benz Stadionban tartják, míg a bronzmérkőzésre Miamiban, a Hard Rock Stadionban kerül sor.

A 2026-os világbajnokságnak – melyen először a sportág történetében 48 csapat vehet majd részt – Mexikó mellett az Egyesült Államok és Kanada ad otthont.

Kapcsolódó írásaink