Sport

EURO-2024 – Óriási volt a magyar érdeklődés a jegyekre

A sorsolás után csütörtökön értesítették a drukkereket, hogy ki az, aki megvásárolhatja belépőit a találkozókra

Hatalmas volt az érdeklődés a magyar szurkolók részéről a nyári Európa-bajnokság azon mérkőzéseinek belépőire, amelyeken Marco Rossi tanítványai lépnek pályára.

EURO-2024 – Óriási volt a magyar érdeklődés a jegyekre
A magyar labdarúgó-válogatott
Fotó: MH/Purger Tamás

A sorsolás után csütörtökön értesítették a drukkereket, hogy ki az, aki megvásárolhatja belépőit a találkozókra, az MLSZ az európai szövetségtől kérte ki az adatokat, amelyből kiderült, hogy a magyar válogatott kölni összecsapására Svájc ellen több mint négyszázezer, a két stuttgarti találkozó mindegyikére, Németország és Skócia ellen pedig több mint ötszázezer jegyigénylés futott be.

A kölni stadion befogadóképessége 43 ezer fő, míg a stuttgartié 51 ezer, viszont az érintett válogatottak drukkerei „csak” tíz-tízezer jegyet kaptak a találkozókra, a fennmaradó belépőkre pedig szerte a világból bárki – akár Magyarországról is – pályázhatott. Az UEFA rendszerében a nyerteseknek január 31-ig van lehetőségük arra, hogy kifizessék belépőiket, és ha ezt nem teszik meg, akkor ezek a jegyek felszabadulnak, márciusban pedig újabb sorsolás dönt majd a gazdáikról.

A tornán Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Svájccal június 15-én, Németországgal június 19-én, Skóciával pedig június 23-án játszik a csoportban, előbbivel Kölnben, utóbbi kettővel Stuttgartban.

Kapcsolódó írásaink