Sport

Miért igazolták le Kodrót? + VIDEÓ

A Ferencváros sportigazgatója elárulja

Hajnal Tamás elemezte az igazolásokat, és azt is elárulta lesz-e még érkező játékos a keretbe – olvasható a Mandiner.hu-n megjelent cikkben.

Miért igazolták le Kodrót? + VIDEÓ
Hajnal Tamás
Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

A Ferencváros igen aktív a téli átigazolási piacon. Az utóbbi években már jellemző volt, hogy a zöld-fehérek ilyenkor igazolnak kulcsembereknek szánt játékosokat, akiknek így elég idejük van megfelelően beilleszkedni a csapatba.

Nem véletlen, hogy a rekordbajnok sorozatban ötödször szerepel (és még versenyben van) nemzetközi sorozat főtábláján. A nyári selejtezőkre ugyanis többnyire kész csapattal tud kiállni a Fradi. A spanyolországi edzőtáborát záró együttes három új „szerzeményét” a sportigazgató méltatta, elsőként Habib Maïgát, az elefántcsontparti védekező középpályást.

„A szerepe teljesen egyértelmű, a hatos poszton szerettünk volna egy nagy munkabírású, nagy intenzitással játszó játékost, aki erős, agresszív a párharcokban, labdaszerzésekben. Eddig ezt nagyon jól igazolta edzéseken, felkészülési mérkőzéseken. Nagyon jó karakter, jó munkamorállal rendelkezik. Gyorsan megy a beilleszkedése a csapatba.”

Hajnal Tamás ezt követően Kenan Kodróról mondott néhány szót. Mint a Mandiner már beszámolt róla, komoly visszhangot váltott ki, hogy a rivális Fehérvártól „csábította el” az NB I. góllövőlistáját vezető bosnyák csatárt a Ferencváros.

Nem kell bemutatni senkinek!

Elsősorban azt szeretnénk, hogy minél több gólt rúgjon. Minél jobban meg tudja adni Dejannak (Dejan Sztankovics vezetőedző – a szerk.) a variációs lehetőségeket, adott esetben kétcsatáros rendszerben is. Ő egy flexibilisebb csatár, aki a kilences posztról szeret jobban elmozogni, visszalépkedni, ezzel területet nyitni másoknak. Ki kell majd használni mélységi beindulásokkal” – elemzett a FradiMédiának a korábbi válogatott középpályás.

Az orosz Nyizsnyij Novgorodtól érkezett Edgar Sevikyan hazánkban kevésbé ismert. A 22 esztendős örmény szélső bal lába aranyat érhet a Fradinak, véli a sportigazgató.

Nagyon jó egy az egy ellen, finom bal lába van.

Kreatív játékos, főleg mélyen tömörülő ellenfelekkel szemben bízom benne, hogy tud majd nekünk olyan extra helyzetkialakításokat hozni, amelyek nagyon szükségesek ahhoz, hogy sikeresen tudjuk megvívni a mérkőzéseinket.

Mivel egy hosszabb szünet volt Oroszországban, ahol korábban lezárult a bajnokság. Ezért neki van egy pici lemaradása, de nagyon intenzíven dolgozik rajta az erőnléti stábbal együtt, hogy minél hamarabb kiegyenlítődjön” – mondta Hajnal Tamás, aki nem zárja ki, hogy érkezik és távozik még játékos.

„Tulajdonképpen Magyarországon február 14-ig van lehetőség új játékost igazolni. Jelenleg elégedettek vagyunk azzal, ahogy a csapat edz. Még inkább előfordulhat, hogy talán csökkenteni fogjuk a keret létszámát, hogy még jobban letisztítsuk ezeket a körülményeket. De figyeljük a piacot, ha van egy érdekes lehetőség, akkor megpróbálunk élni vele.”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink