Sport

Férfi kézilabda Eb – Palasics Kristóf és Máthé Dominik is kidőlt

Ezek után is azon lesznek, hogy a legjobb eredményt érjék el a Franciaország ellen az utolsó középdöntős találkozójukon – mondta Chema Rodriguez szövetségi kapitány

Palasics Kristófot éjszaka vakbélgyulladással megoperálták Kölnben, míg Máthé Dominik hazautazott az Európa-bajnokságról, így a torna során már egyik játékos sem tud pályára lépni a magyar válogatottban.

Férfi kézilabda Eb – Palasics Kristóf és Máthé Dominik is kidőlt
Chema Rodriguez szövetségi kapitány
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

„Nagyon nehéz napon vagyunk túl, főleg Kristóf, hiszen meg kellett operálni, Dominik térde pedig további vizsgálatokra szorul, így nem lehetnek velünk” – mondta a hazai szövetség honlapjának Chema Rodriguez szövetségi kapitány, majd hozzátette, ezek után is minden erejükkel azon lesznek, hogy a legjobb eredményt érjék el a Franciaország ellen az utolsó középdöntős találkozójukon.

Palasicsot az éjjel hasi panaszokkal szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték.

„A beavatkozás után a körülményekhez képest jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet. Ami Máthé Dominikot illeti, korábbi térdsérülése, majd műtétje után a torna során ismét panaszai jelentkeztek, majd ezek fokozódtak, így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról” – idézte az MKSZ Erdélyi Gábor csapatorvost.

Kapcsolódó írásaink