Sport

Molnár Attila: Idén szeretnék háromszor is csúcsformába kerülni

A 22 esztendős atléta szombaton 34 éves fedett pályás rekordot döntött meg, 46.22 másodperces idejével ugyanis Molnár Tamás 1990-ben felállított 46.37 másodperces csúcsát adta át a múltnak

Molnár Attila, a 400 méteres síkfutás országos csúcstartója idén háromszor is szeretne csúcsformába kerülni a világversenyeken, és a júniusi Európa-bajnokságon már a dobogóra is felállna.

Molnár Attila: Idén szeretnék háromszor is csúcsformába kerülni
Molnár Attila 34 éves fedett pályás rekordot döntött meg, 46.22 másodperces idejével (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Purger Tamás

„Tavaly úgy köszöntem el a fedett pályától, hogy meg szerettem volna dönteni ezt a csúcsot, de nem sikerült, ugyan csak tizedekkel, de lemaradtam róla, így hiányérzettel kezdtem el az alapozást a tavalyi nyári szezonra. Kellett nekem ez a minimális, tanító jellegű pofon, mert még nem tartottam azon a szinten, hogy ezt megdöntsem. Nagyon örülök, hogy ez most elsőre sikerült” – mondta kedden a Kossuth Rádiónak az augusztusi budapesti világbajnokság 12. helyezettje, majd hozzátette, hogy idén is minden nap 110 százalékot szeretne nyújtani a versenyeken és az edzéseken egyaránt.

A Ferencváros sprintere hangsúlyozta, 2024-ben három fő versenyre készül: a glasgow-i fedett pályás vb-re, a római szabadtéri Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára – melyre már tavaly, a szintidő teljesítésével biztosította helyét. Felkészülése során még jövő kedden Ostravában a nemzetközi szövetség (WA) második számú sorozatába (Continental Tour Gold) tartozó viadalon áll rajthoz, utána szombaton már Metzben, egy hétre rá pedig Lyonban versenyez, és a nyíregyházi országos bajnokságon is elindul.

„Szeretnék idén háromszor is csúcsformába kerülni az említett versenyeken, a konkrét céljaimat azonban nem szeretem előtte felállítani, mivel mindig kiadom magamból a maximumot és csak utólag látom, hogy ez mire volt elég. Előzetesen nagyjából meg tudom célozni, hogy a felnőtt Európa-bajnokságon szeretnék dobogóra állni” – mondta, majd a március 1-3. között sorra kerülő vb-ről elárulta, hogy nem tudja mire számítson, mivel a fedett pálya sajátossága, hogy 200 méter után nem a saját pályájukon haladnak a versenyzők, hanem összetömörül a mezőny, így erre külön taktikát kell majd alkalmaznia. Emellett elmondása szerint a rajtján lehetne még javítani, hogy minél gyorsabban elérje azt a sebességet, amivel végig tudja futni a távot.

A tavalyi U23-as vb-n bronzérmes sprinter kiemelte, hogy szeret lépésről lépésre haladni, így mindig a közvetlen előtte álló versenyre koncentrál, először a fedett pályás szezonra, majd az Eb-re, és majd csak utána tud teljesen átszellemülni az olimpiai részvételre.

„Nem tapasztalatot szerezni megyek, persze azt is, de eredményt szeretnék elérni. Egy kört elvárok magamtól, tehát az elődöntőbe jutást, és – ami egy nagyon nehéz feladat lesz, de – látok reális esélyt arra, hogy döntőbe kerülhessek” – fogalmazott az ötkarikás játékokkal kapcsolatban, majd a soron következő céljának a 400-as fedett pályás rekord lejjebb faragását tűzte ki, szeretne 46 másodperc alatt célba érni és így áll majd rajthoz már Ostravában.

Kapcsolódó írásaink