Sport

Női kézilabda Európa-liga: Váci bravúrgyőzelem a tavalyi döntős Nyköbing ellen

A legutóbbi kiírásban finalista dán alakulat nulla ponttal és két vereséggel, a Vác egy ponttal várta a találkozót, amelyet sérülés miatt kihagyott Tyiskov-Helembai Fanny

A Praktiker-Vác nagy bravúrt bemutatva saját közönsége előtt 27–24-re legyőzte a tavaly döntős Nyköbing együttesét a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

Női kézilabda Európa-liga: Váci bravúrgyőzelem a tavalyi döntős Nyköbing ellen
A győztes váci csapat tagjai örülnek a női kézilabda Európa-liga A csoportkörében, a harmadik fordulóban, a Praktiker-Vác–Nyköbing Falster HB mérkőzés végén a váci Városi Sportcsarnokban, 2024. január 21-én
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Harcosan kezdett Herbert Gábor együttese, Bukovszky Anna remekül védett, a 4–0-s sorozat nyomán az ötödik percben időkérésre kényszerültek a sokat hibázó vendégek. Ennek hatására 6–1-ről nyolcperces váci gólcsendet kihasználva 9–9-nél egyenlített a dán bajnokság negyedikje, a vezetést azonban nem tudta átvenni. A sokat vállaló Kuczora Csenge góljaival és Bukovszky védéseivel a házigazda a szünetre kétgólos előnnyel vonulhatott el.

A fordulást követően mindkét fél pontatlanul játszott, a félidő első felében a Vác háromszor, a Nyköbing ötször talált be: a hazaiak újabb hosszú, hétperces gólszünetét Kuczora zárta le, Bukovszky pedig sorra hozta a fontos védéseket. Így noha a dán együttes többször támadhatott azért, hogy elsőízben megszerezze a vezetést, 16–16 után azonban egy háromgólos szériával ismét a Vác távolodott el. A 18 esztendős Csíkos Luca villanásai – gólok és labdaszerzések –, illetve a kapuba a hajrára érkező Csizmadia Fanni ziccervédése után a záró négy percnek 22–22-ről vágtak neki a felek. Innen ismét az önkívületi állapotban kézilabdázó Vác tudott elmozdulni, az utolsó percekben pedig nem engedte vissza döntetlenre a riválist.

A mezőny legeredményesebbjeként Kuczora 11-szer volt eredményes, a nézőtérről a dudaszó után külön ünneplő Csíkos kilenc góllal, míg Bukovszky kilenc, Csizmadia két védéssel járult hozzá a nagy sikerhez. A vendégektől Alberte Kielstrup Madsen hétszer talált be.

Női Európa-liga, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Praktiker-Vác–Nyköbing Falster HB (dán) 27–24 (13–11)
lövések/gólok: 48/27, illetve 38/24
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 0
kiállítások: 6, illetve 2 perc

A norvég Storhamar HB Elite és a horvát RK Podravka Koprivnica szerepel még a csoportban, amelyből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. Az első két meccsét megnyerő Mosonmagyaróvár négyesében a román CSM Targu Jiu, a norvég Sola HK és a spanyol Costa del Sol Málaga szerepel, a magyar együttes 18 órától utóbbi otthonában lép pályára.

Később:
D csoport:
Costa del Sol Málaga (spanyol)–Motherson Mosonmagyaróvári KC 18.00

Kapcsolódó írásaink