Sport

Párizs 2024: Az olimpián is jól szeretne teljesíteni az év női sportlövője

A tavaly még utánpótláskorú Fábián Sára az M4 Sportnak úgy fogalmazott: A vb egy jó szezon fő versenye volt, amelyen sikerült remek formában lőnie, és nagyon örült, hogy a felnőttek között is bizonyított

Nemcsak az a célja, hogy ott legyen az olimpián, de jól is akar azon teljesíteni – ezt mondta a magyar szövetség által a 2023-as év legjobb női sportlövőjének választott Fábián Sára, aki a bakui világbajnokságon légpisztolyban elért negyedik helyével szerzett kvótát Magyarországnak az idei párizsi játékokra.

Párizs 2024: Az olimpián is jól szeretne teljesíteni az év női sportlövője
Fábián Sára
Fotó: Facebook/egyetemisport

Fábián Sára elárulta: a verseny után szüksége volt pár napra, hogy feldolgozza és felfogja, mi is történt.

„Jó visszaigazolás volt, hogy jó úton haladunk, jó a formaidőzítés, jók az edzések, ennek nagyon örültem” – fogalmazott a Csepel TC versenyzője, aki az élsport mellett egyetemre is jár.

Fábián Sára szeretne minél több versenyen indulni és rutint szerezni. Ezzel összhangban a közeljövőben több világkupán is lőállásba lép, február végén-március elején pedig Győrben lesz a légfegyveres Európa-bajnokság, erre is „nagy erőkkel” készül. Mint mondta, jó formában van, s a tavalyi év után már elhiszi, hogy van keresnivalója a felnőttek között. Ha tudja hozni a formáját, akkor a döntőbe kerülés reális cél – tette hozzá.

A párizsi olimpiával kapcsolatban úgy fogalmazott, a célja nemcsak az, hogy ott legyen, de jól is akar azon teljesíteni, leginkább önmagához képest.
„Nem feltétlenül reális egy aranyérem, de ha jól teljesítek, és megteszek minden tőlem telhetőt, akkor elégedett leszek” – nyilatkozott.
Hozzátette: örül, hogy Európában lesz az olimpia, így nem kell alkalmazkodni az időeltolódáshoz, pár hónappal a rajt előtt edzőtáborozni is fog a versenynek otthont adó lőtéren, így megismeri majd a körülményeket.

A 21 éves lövő edzője, Deme Zoltán úgy jellemezte tanítványát, hogy téthelyzetekben jól teljesít, jól tud összpontosítani, jól kezeli a stresszt és ki tudja zárni a külső körülményeket. A győri Eb-vel kapcsolatban ő is azt mondta, hogy a döntő reális célkitűzés, a verseny pedig egy felkészülési állomás lesz az olimpia felé vezető úton.

Kapcsolódó írásaink