Sport

Már a Fradival edzőtáborozik Kodro és Maiga

A bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapata eddig két futballistát igazolt a téli szünetben: a francia Metztől érkezett az elefántcsontparti válogatott középpályás, Habib Maiga, a Fehérvár FC-től pedig a bosnyák Kenan Kodro.

Már a Fradival edzőtáborozik Kodro és Maiga
Kenan Kodro és Habib Maiga láthatólag jól érzi magát
Fotó: Fradi.hu

Mindkét új labdarúgó elutazott az év első edzőtáborába, Mezőkövesdre. A bajnokság góllövőlistájának éllovasa az egyesület honlapjának azt nyilatkozta: „Nagyon jó közegbe érkeztem, sok honfitársam van a klubnál, akik tudják segíteni a beilleszkedést. Remek a stáb, élvezem, hogy itt lehetek, de a legfontosabb, hogy a klub előtt álló kihívásokra megfelelően felkészüljünk. Mindenhol győznünk kell, ebben a szellemben készülök minden edzésen. A bosnyák társasággal, Eldarral, Momóval, Amerral, és Stjepannal régóta ismerjük egymást, de most így, egy csapatban lenni, roppant különleges. Mindenkivel remekül kijövök a csapatban, de még természetesen folyik a beilleszkedés, ez egy remek kezdet.”

A 28 éves Habib Maiga nagyon kevés játéklehetőséget kapott a Metz csapatában, ezért is igazolt január elején a Fradihoz. „Remekül érzem magam, a csapat nagyon kedvesen fogadott. Motivál a kihívás, hogy Franciaországon kívül is megálljam a helyemet. Ami lényeges, hogy hamar megszokjam az új környezetet, és erősítsem az angoltudásomat. Elsősorban a francia anyanyelvű játékosokkal vagyok a legtöbbet, hiszen velük tudok a legjobban kommunikálni. Izgalmas időszak ez most az életemben” – nyilatkozta a tizenháromszoros elefántcsontparti válogatott középpályás.

Kapcsolódó írásaink