Sport

Könnyed hazai sikerrel hibátlan maradt a Győr

Az elmúlt idényben bronzérmes Győri Audi ETO KC a papírformának megfelelően könnyedén, 39–20-ra nyert szombaton saját közönsége előtt az IK Sävehof ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.

Könnyed hazai sikerrel hibátlan maradt a Győr
Stine Bredal Oftedal, a Győri Audi ETO (hátul) és Nina Koppang, a Savehof (elöl) játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC–IK Savehof mérkőzésen a győri Audi Arénában 2024. január 6-án
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Legutóbb november közepén, még a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt lépett pályára a Bajnokok Ligájában - az 52. születésnapját egy napja ünneplő - Ulrik Kirkely vezetőedző együttese, amely szerdán a NEKA ellen 43–28-ra megnyert bajnoki mérkőzéssel vette fel a fonalat. A mezőnyben egyedüliként hibátlan kisalföldi gárda vendége az a svéd Sävehof volt, amely pont nélkül utolsó az A csoportban. Ez hazai sikert vetített előre, akárcsak az, hogy a Győr mind a kilenc eddigi egymás elleni találkozót megnyerte.

Veronica Kristiansen hatszor, Kari Brattset ötször, a győri mezben 150. mérkőzését játszó Győri-Lukács Viktória négyszer volt eredményes. Solberg 13, Duijndam 8 védéssel járult hozzá az október végi, svédországi 29–26-os sikernél jóval könnyedebb, 39–20-as diadalhoz.

A Győr egy hét múlva az Odenséhez látogat.

A csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő közvetlenül a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek pedig a rájátszás első körébe. Az utolsó két helyen zárók számára lezárul az európai kupaidény. A négyes döntőre június 1-jén és 2-án kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Győri Audi ETO KC–IK Sävehof (svéd) 39–20 (19–7)
Lövések/gólok: 50/39, illetve 47/20
Gólok hétméteresből: 1/1, illetve 1/0
Kiállítások: 2, illetve 2 perc

Kapcsolódó írásaink