Sport

EURO-2024: Sepp Maiernél Neuer a németek első számú kapusa

Marc-André ter Stegennel összehasonlítva Maier szerint a lábtöréséből felépült, 37 éves Neuer van előrébb, ráadásul az FC Barcelona 31 esztendős hálóőre hátműtéte miatt most több hónapos kihagyásra kényszerül

Sepp Maier, a németek legendás kapusa biztos abban, hogy a jövő évi, hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon Manuel Neuer védi majd a magyarokkal azonos csoportban szereplő házigazdák kapuját.

EURO-2024: Sepp Maiernél Neuer a németek első számú kapusa
Manuel Neuer, a Bayern München és a német válogatott kapusa
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A Nationalelf kapuját 2010 óta minden nagy tornán a Bayern Münchent erősítő Neuer védte, aki azonban legutóbb a tavalyi világbajnokságon öltötte magára a címeres mezt, mivel a katari esemény után síbalesetben eltörte a lábát. Októberben tért vissza a klubcsapatába, a német válogatottban pedig Ter Stegen helyettesítette.

„Ter Stegen nagyon jó kapus, de Manu közelít a régi formájához, ezért szerintem nem kérdés, hogy az Eb-n ki lesz az első számú német hálóőr” – mondta Maier egy interjúban.

Az 1974-ben világbajnok játékos - aki februárban lesz 80 éves - elárulta: soha nem kételkedett Neuer visszatérésében.

„Olyan nagyszerű kapus, hogy egyszerűen csak fel kellett épülnie” – mondta Maier, aki utódja október végi visszatérését az év csúcspontjaként jellemezte.

A sportember vegyes érzésekkel várja a hazai Eb-t, szerinte ha a Julian Nagelsmann irányította válogatott olyan teljesítményt nyújt, mint a hollandok, a törökök vagy az osztrákok elleni felkészülési meccseken, akkor „nem éli túl” a csoportkört, amelyben a magyarok mellett a skótok és a svájciak lesznek az ellenfelei. Másrészt viszont olyan eufórikus hangulatot vár a kontinensviadalon, mint a 2006-os németországi világbajnokságon.

A magyar válogatott a svájci csapat ellen lép pályára először, június 15-én, Kölnben, majd négy nappal később a házigazda németekkel, június 23-án pedig a skótokkal játszik, egyformán Stuttgartban.

Kapcsolódó írásaink