Sport

Izlandi irányítóval erősít a Szeged

A klub szombati tájékoztatása szerint a 28 esztendős irányító kétéves szerződést írt alá

Jövő nyártól az OTP Bank-Pick Szeged együttesében folytatja pályafutását Janus Smárason izlandi válogatott kézilabdázó.

Izlandi irányítóval erősít a Szeged
Jövő nyártól az OTP Bank-Pick Szeged együttesében folytatja pályafutását Janus Smárason izlandi válogatott kézilabdázó
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Ronny Hartmann

A klub szombati tájékoztatása szerint a 28 esztendős irányító kétéves szerződést írt alá.

„A 184 centiméter magas játékos komoly nemzetközi tapasztalattal bír, kiváló csapatokban szerepelt és szerepel jelenleg is, ahol mindig meghatározó szerep jut neki” – mondta Kiss Bence, a klub cégvezetője.

Smárason az izlandi liga után a dán Aalborghoz igazolt, a 2019/2020-as szezonban játszott a Tisza-partiak ellen, és a szegedi, 26–26-ra végződött meccsen hat gólt szerzett. Ezután a német Göppingen és a norvég Kolstad következett, majd idén nyártól a Bajnokok Ligája-győztes német Magdeburgot erősíti. A jelenlegi BL-szezonban eddig 36 gólt szerzett, a válogatottban pedig 72 meccsen 114 gólnál tart. Ő lesz a Szeged második izlandi légiósa a közönségkedvenc Stefán Sigurmannsson után.

„Nagy öröm számomra, hogy sikerült megállapodnunk, egy nagy tradíciókkal rendelkező klubba szerződök. Személyesen tapasztaltam meg, hogy Szegeden milyen népszerű sportág a kézilabda. Sok válogatottbeli csapattársam mesélt arról, hogy milyen csodás a PICK Aréna, milyen fantasztikus hangulatot teremt a szurkolótábor” – jelentette ki Smárason.

Kapcsolódó írásaink