Sport

Tíz éven belül első osztályú vízilabdaklubot építene fel Gödöllőn Kiss Gergely

Tíz éven belül akár első osztályban is szerepelhet a MATE-GEAC-MSA férfi vízilabdacsapata, amely a szakosztályvezető, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely irányításával mindössze két éve indult el.

Tíz éven belül első osztályú vízilabdaklubot építene fel Gödöllőn Kiss Gergely
Tíz éven belül első osztályú vízilabdaklubot építene fel Gödöllőn Kiss Gergely
Fotó: MH archív/Hegedüs Róbert

„A gödöllői csapat az ob II-ben veretlenül lett első a csoportjában, és készülhet a középszakasz küzdelmeire, ahol minden bizonnyal nagyobb ellenállásba ütközik majd. Az már eldőlt, hogy a 21 csapatos mezőnyben a legjobb nyolcban végez a gárda, én pedig igyekszem a maximalizmusomat nem rájuk tolni teherként, ezért én az első hat hely valamelyikével már nem lennék csalódott. Ha pedig valami csillogna is a nyakukban, az egyenesen szuper volna újonc csapatként” - fogalmazott a godolloihirek.hu portálnak adott interjújában a balkezes klasszis, aki már 18 éve elkezdte tervezni a térségben a vízilabda életet.

Ezt követően felkérésre építette fel a MATE-GEAC-MSA férfi vízilabda-szakosztályát, amely kettős életpálya-modellel, 5-6 éves kortól a sportolói ösztöndíjban részesülő egyetemista vízilabdás fiúkig szeretné kinevelni a sportágat választó játékosokat. Ennek a folytatása továbbra is kiemelten fontos a klub életében.

A sikeres utánpótlásképzés mellett két éven belül felnőtt csapat is indult Gödöllőn, Kiss Gergely másfél tucatnyi klubbal egyeztetve szerzett meg szabadon igazolható játékosokat, így alakult ki a 25 fős mag, amellyel Petlyánszki Péter vezetőedző dolgozik.

Arról, hogy meddig juthat el a gárda, Kiss Gergely elmondta: „A sportszakmai feltételek mellett ez anyagi kérdés is. Tiszta szívvel küzdő, rátermett játékosok nélkül nincs első osztályú csapat, de mielőtt a pénzről beszélünk, vár ránk egy nagy és egy óriási feladat: megnyerni egyszer az ob II-t, és aztán egy szép napon az ob I/b-ből feljutni a profik közé! Ha minden álomszerűen alakulna, akkor ez 4-6 év, jó esetben pedig várhatóan 6-10 szezon. Addig is várjuk a gödöllőieket és a környéken élőket a meccseinkre, hogy buzdítsák a csapatot és részesei legyenek a folyamatnak” - jegyezte meg.

Kapcsolódó írásaink