Sport

Visszavonult Bohus Richárd vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes úszó

Sportkarrierje 25 éve kezdődött

Új fejezet nyílik az úszó életében.

Visszavonult Bohus Richárd vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes úszó
Bohus Richárd világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó 2023. december 19-én bejelentette visszavonulását
Fotó: Facebook/Bohus Richárd

"Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz elbúcsúzni. Sokáig halogattam, mert valószínűleg nem akartam elfogadni, hogy véget ér az életemnek ez a része. De tudjuk, a jó dolgok (mint az állóképességem) nem tartanak örökké" - írta közösségi oldalán a békéscsabai születésű, 30 éves sportoló.

Hozzátette, soha nem hitte volna, hogy ilyen hosszú és eseménydús karriert épít fel, ami 25 évvel ezelőtt kezdődött.
"Új fejezet nyílik az életemben és hálás vagyok, hogy ennyi pozitív és negatív élményt adott az úszás. Alig várom, mit hoz a holnap, és kíváncsian vagyok, hogyan veszem az új kihívásokat az uszodán kívül" - írta Bohus, aki a Békéscsabai Előre, az arizonai egyetem, majd a BVSC-Zugló színeiben versenyzett.

A 2017-es budapesti világbajnokságon bronzérmes volt a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként. A 2012-es Európa-bajnokságon bronz-, két évvel később ezüstérmet szerzett 50 m háton, és 2016-ban még egy bronzot is ünnepelhetett a 4x100-as vegyesváltóval. A 2019-es rövidpályás Európa-bajnokságon második lett a 4x50 méteres vegyesváltó tagjaként. Olimpián a legjobb eredménye a 4x100-as gyorsváltóval elért ötödik hely 2021-ben Tokióban.

Kapcsolódó írásaink