Sport

Rövidpályás úszó Eb: Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 méter pillangón

A magyar úszó címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter pillangón szombaton az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon

A 27 éves magyar versenyző 21.96 másodperces idővel csapott célba. A számot a svájci Noe Ponti nyerte, aki mindössze négy századra volt Szabó és a brazil Nicholas Santos 21.75-ös világcsúcsától.

Rövidpályás úszó Eb: Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 méter pillangón
A későbbi második helyezett Szabó Szebasztián és a győztes svájci Noe Ponti a férfi 50 méteres pillangóúszás döntőjében a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 9-én
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 27 éves magyar versenyző a középdöntőben óriási fölénnyel lett a legjobb, a mezőnyben egyedüliként került 22 másodpercen belülre (21.86), így a 4-es rajtkőről vághatott neki a finálénak.

A rajtot a legjobban kapta el - 58 századmásodperces reakcióidővel - és egyedüliként volt 10 másodpercen belül az első fordulónál, a második 25 métere azonban nem sikerült olyan jól, végül másodikként csapott célba, és 21.96 másodperccel zárt. A számot a svájci Noe Ponti nyerte, aki mindössze négy századra volt magyar riválisa és a brazil Nicholas Santos 21.75-ös világcsúcsától.

Szabó - aki két évvel ezelőtt Kazanyban három aranyat nyert - önmaga második, a magyar küldöttség ötödik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon. A győriek úszója csütörtökön 50 méter gyorson is második volt.

Eredmények, férfi 50 méter pillangó, Európa-bajnok:
Noe Ponti (Svájc) 21.79 másodperc
2. SZABÓ SZEBASZTIÁN 21.96
3. Maxime Grousset (Franciaország) 22.06

Kapcsolódó írásaink