Sport

Kézilabda: Hornyák Dóra december, Fodor Csenge január végén térhet vissza

Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a 39-szeres válogatott Hornyák felidézte, hogy tavaly december 14-én szakadt el a keresztszalagja, január 23-án volt a műtétje, és utána majdnem mindennap gyógytornázott

A Győr balszélsője, Fodor Csenge január végén térhet vissza a pályára, neki augusztus közepén szakadt el részlegesen a hátsó keresztszalagja.

Kézilabda: Hornyák Dóra december, Fodor Csenge január végén térhet vissza
A magyar női kézilabda-válogatottból az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon térdsérülés miatt hiányzó játékosok közül a Debrecen balátlövője, Hornyák Dóra edzésbe állt, a pályára december végén térhet vissza
Fotó: Facebook/DVSC kézilabda

„Nem volt egyszerű, nem volt könnyű, megcsúsztunk két-három hetet, de nem tartott több ideig, mint bárki másnál. A legnehezebb az volt, amikor a lelátóról kellett néznem a többieket, ahogy játszanak” – nyilatkozta a védekezőspecialista.
Hozzátette, mostanra erősebb lett a lába, mint a sérülése előtt volt. Ezen a héten kezdett százszázalékos edzésmunkát végezni, minden gyakorlatot a csapattársaival csinál, de kap pihenőt a feladatok között. December 30-án, a Kisvárda elleni bajnoki meccsen tér vissza a pályára, de fokozatosan fog visszaállni, nem vállal egyből hatvan percet.
Elárulta, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánnyal rendszeresen beszélt az elmúlt hónapokban, és a szakvezető várja a visszatérését a válogatottba, hiszen tavaly novemberben az Európa-bajnokságon ő volt a csapatkapitány.

Fodor Csenge elmondása szerint voltak rossz periódusai lelkileg, de most már látja az alagút végét, úgyhogy egyre jobban van, ráadásul a klubban mindenki mögötte áll és támogatja, ez tartja benne a lelket.
„Jól vagyok, minden az ütemterv szerint halad, és már a rögzítőt sem kell viselnem” – nyilatkozta a nyolcszoros válogatott balszélső.
Hozzátette, ezekben a hetekben a sportspecifikus mozgásra, futásra, ugrásra rávezető gyakorlatokat végzi, de nem kapkodnak, az elsődleges feladat az izom visszaépítése.
Hangsúlyozta, ha továbbra is minden rendben lesz, akkor január végén visszatérhet.

Kapcsolódó írásaink