Sport

A magyarok megint letarolták a világot

Összességében tíz felnőtt aranyérmet nyert a magyar válogatott

Tíz világbajnoki aranyat, öt ezüstöt és öt bronzérmet szereztek a mieink a portugáliai Kick-box világbajnokságon – írja a mandiner.hu.

A magyarok megint letarolták a világot
A magyarok megint letarolták a világot
Fotó: Facebook/Magyar Kick-box Szakszövetség WAKO

Kiválóan zárták a portugáliai Albufeirában megrendezett kick-box világbajnokságot a magyarok – írja a mandiner.hu.

Összességében tíz felnőtt aranyérmet nyert a magyar válogatott a minden idők legtöbb nemzetét – 70 ország csaknem 1400 versenyzőjét – felsorakoztató világbajnokságon.

Csapatunk emellett öt ezüst és öt bronzérmet is begyűjtött, de már a vb elején győztesek voltunk, hiszen komoly sportdiplomáciai sikereket értünk el, amelyről Király Istvánt kérdezte a Mandiner.

„Valóban hatalmas siker, hogy Nemzetközi Kick-box Szövetség a WAKO közgyűlése a tisztújítás során újabb négy évre megerősített a pozíciómban mint a világszövetség alelnökét.

Emellett az európai elnöki pozícióm továbbra is megmaradt” – nyilatkozta az egyik legsikeresebb hazai klub, a csepeli Halker-Király-Team Kick-box Akadémia vezetője.

„További nagy siker, hogy a tízszeres világ-, és Európa-bajnokunk, Mórádi Zsolt, aki most jelenleg New Yorkban diplomáciai kiküldetésben dolgozik, mint attasé, maradt a sportág vezetésében, és a versenyzői bizottság elnökeként őt is megerősítették a pozíciójában” – folytatta Király István.

„Büszke vagyok a válogatott tagjaira!” – ezt már Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke nyilatkozta, akinek elmondása szerint a páratlanul nagy versenyzői létszámnak köszönhetően kőkemény küzdelmek zajlottak a tatamikon és a ringekben, és mindenki beleadott apait-anyait, hogy dobogós helyen végezzen.

„Bíztam a válogatottban, de a tíz arany-, öt ezüst- és öt bronzérem a felnőtteknél minden várakozásunkat felülmúlta” – értékelte a válogatott kimagaslóan eredményes szereplését Galambos Péter. Ezzel az éremtáblázaton harmadik lett hazánk úgy, hogy az első kettő nemzetnek sem volt több aranyérme, csupán ezüst-, és bronzérmekből gyűjtöttek valamivel többet.

Kapcsolódó írásaink