Sport

Bernd Storck: Megvan a potenciál a keretben, jók a játékosok

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a német Bernd Storck lett a román labdarúgó-bajnokságban szereplő Sepsi OSK vezetőedzője

A Sepsi OSK 17 forduló után a tizedik helyen áll a román élvonalban. Storck elődjével, Liviu Ciobotariuval szerdán közös megegyezéssel bontottak szerződést. A sepsiszentgyörgyi klub honlapjának csütörtöki híradása szerint a 60 éves tréner szerződése a mostani szezon végéig szól, és hosszabbítási opciót tartalmaz.

Bernd Storck: Megvan a potenciál a keretben, jók a játékosok
Sepsi OSK
Fotó: AFP/ALEX NICODIM

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Több alkalommal is tárgyaltam a klub vezetőségével, láttam a szép stadiont, és motivációt éreztem arra, hogy idejöjjek. A csapat jelenleg nincs jó helyzetben, és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy elkezdjünk felfelé lépkedni a tabellán" – mondta Storck a sajtótájékoztatón, amelyről az M1 aktuális csatorna tudósított.

A német edző hozzátette, látta a Sepsi OSK néhány mérkőzését, és azt gondolja, megvan a potenciál a keretben, jók a játékosaik. Hangsúlyozta, kemény edzéseket vezet majd, hogy jobbak legyenek, és büszkék lehessenek magukra a szezon végén.

Storck 2015 júliusától 2017 októberéig volt szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak, amely az ő irányításával jutott ki a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. Később Belgiumban (Mouscron, Cercle Brugge, KRC Genk, Eupen, Kortrijk) és Szlovákiában (Dunaszerdahely) is dolgozott vezetőedzőként.

Korábban, 2008 szeptembere és 2010 decembere között a kazah válogatott szövetségi kapitánya volt.

Kapcsolódó írásaink