Sport

Férfi kézilabda Európa-liga: újabb vereségével nehéz helyzetbe került a Tatabánya

A Tatabánya 28–25-re kikapott a román CSM Constanta otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, kedden

Ha késő este a portugál Sporting CP győzni tud a lengyel KGHM Chrobry Glogów otthonában, eldől, hogy a magyar csapat az utolsó forduló eredményeitől függetlenül nem jut tovább a csoportkörből.

Férfi kézilabda Európa-liga: újabb vereségével nehéz helyzetbe került a Tatabánya
A Tatabánya 28–25-re kikapott a román CSM Constanta otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában
Fotó: Facebook/MOL Tatabánya KC

A vendégcsapat keretéből Josip Peric és Eklemovic Márkó hiányzott.

A korábban Tatabányán játszó orosz Vitalij Komogorov góljaival ellépett a pontosabban célzó és hatékonyabban védekező Constanta, amely a 13. percben 7–4-re vezetett, ezért Tombor Csaba vezetőedző időt kért. A játék képe ezt követően, majd a cserék hatására sem változott egy ideig, továbbra sem kézilabdázott kellően gyorsan és pontosan a magyar együttes. Azután néhány perce összeállt a játéka, egy 3–0-s sorozattal felzárkózott, a szünetben pedig 14–12-es hátrányban volt.

A második félidő elején gyorsan egyenlítettek a vendégek, de a 42. perc után eldőlt a meccs a románok javára. A Tatabánya egyre többet hibázott, ezt ellenfele egy 5–0-s sorozattal használta ki és a 48. percben már 23–17-es előnyben volt. Ezekben a percekben szinte teljesen szétesett a magyar csapat, ám a végén egy 5–0-s szériával szalonképessé tette a végeredményt.

Mateo Maras és a magyar válogatott Topic Petar öt–öt, Pergel Andrej és Juga Enomoto négy–négy gólt lőtt, Bartucz László öt, Székely Márton négy védéssel zárt. A hazaiaknál Gastón Alberto Mourino hatszor talált be, Dan Lucian Vasile 16 védéssel a mezőny legjobb játékosa volt.

A két győzelemmel és három vereséggel álló Tatabánya egy hét múlva hazai pályán a Chrobry Glogów ellen zárja a második számú európai kupasorozat csoportkörét.

Mind a nyolc csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan az elsők a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek a rájátszás első fordulójába kerülnek.

CSM Constanta (román)–MOL Tatabánya KC 28–25 (14–12)

lövések/gólok: 46/28, illetve 47/25
gólok hétméteresből: 0, illetve 2/2
kiállítások: 10, illetve 14 perc

Kapcsolódó írásaink