Sport

Katona Mátyás mesterhármasával lett döntetlen a Fehérvár – Kecskemét ranagdó

A Fehérvár FC hátrányból kétszer felállva ikszelt az előző idényben ezüstérmes, vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, a vendéggólra szinte azonnal jött a hazai találat. A folytatásban is lüktető volt a játék, a csapatok gólra törően futballoztak.

Katona Mátyás mesterhármasával lett döntetlen a Fehérvár – Kecskemét ranagdó
Katona Mátyás
Fotó: Facebook/Fehérvár FC

A Kecskemét járt közelebb a vezetés újbóli megszerzéséhez, volt is egy videóbíró (VAR) által jogosan visszavont találata, miközben a Fehérvárt vélhetően megzavarta Kalmár Zsolt sérülés miatti elvesztése.

Katona Mátyás zúgó kapufája vezette fel a második félidőt, majd az ő második góljával előnybe került a hazai együttes. Nem esett kétségbe a Kecskemét, tovább támadott és a hajrához közeledve két cserejátékos, Nagy Olivér és Szendrei Ákos találataival megfordította a meccset. Ismét hátrányba került a Fehérvár, de ment előre az egyenlítésért és Katona a harmadik góljával döntetlenre mentette a meccset.

OTP Bank Liga, 14. forduló: Fehérvár FC – Kecskeméti TE 3–3 (1–1)

Sóstói Stadion, 1752 néző, v.: Csonka
gólszerző: Katona M. (11., 61., 91.), illetve Szalai G. (9.), Nagy O. (77.), Szendrei Á. (80.)
sárga lap: Szalai G. (34.), Zsótér (65.), Szűcs K. (73.), Szabó A. (94.)

Fehérvár: Tóth B. – Bese (Kastrati, 58.), Csongvai, Serafimov, Gergényi, Schön - Katona M., Christensen (Rúben Pinto, 90.), Kalmár Zs. (Flores, 31.) – Szabó L., Kodro (Karamoko, 58.)

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Szűcs K. (Nagy O., 75.), Vágó (Meszhi, 75.), Szuhodovszki, Zsótér (Szendrei Á., 68.), Zeke (Matheus Leoni, 62.) – Horváth K., Tóth B. (Pálinkás G., 62.)

Kapcsolódó írásaink