Sport

Elhunyt a volt angol szövetségi kapitány, Terry Venables

Elhunyt Terry Venables, az angol labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya.

Elhunyt a volt angol szövetségi kapitány, Terry Venables
Terry Venables 80 éves volt
Fotó: AFP/Paul Ellis

A szakembert, aki korábban a Tottenham Hotspurt és az FC Barcelonát is irányította, hosszú betegség után, 80 éves korában érte a halál.

Venables játékosként több mint 500-szor lépett pályára londoni csapatokban, mint a Chelsea, a Tottenham, a Queens Park Rangers és a Crystal Palace, de leginkább edzőként vált ismertté a neve: a Barcelonával spanyol bajnokságot nyert és döntőbe jutott a Bajnokok Ligája elődjében, a BEK-ben, a Tottenhammel pedig elhódította az FA Kupát.

Az angol válogatott élére 1994-ben nevezték ki, a hazai rendezésű 1996-os Európa-bajnokságon elődöntőig vezette a csapatot, amely a későbbi győztes németektől kapott csak ki 11-esekkel.

Korábbi klubja, a Tottenham az Aston Villa elleni bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékezett Terry Venablesre, a játékosok pedig fekete karszalaggal léptek pályára.

A korábbi válogatott Gary Lineker az X-en közzétett bejegyzésében a legjobb, leginnovatívabb trénernek nevezte a szakembert, akinek a kezei alatt megtiszteltetés és öröm volt játszani.

Kapcsolódó írásaink