Sport

Szoboszlai Dominik nem az új Puskás szeretne lenni

„Adj egy pofont, ha elvakítana a hírnév!”

A sztárfocista a motivációjáról, jövőjéről és a legnehezebb pillanatokról is őszintén beszélt – írta meg a Bors.

Szoboszlai Dominik nem az új Puskás szeretne lenni
Szoboszlai Dominik a magyar válogatott nevében megköszönte a szurkolóknak a kitartást és buzdítást
Fotó: MH/Török Péter

Pillanatokon belül vált világsztárrá Szoboszlai Dominik, aki kapott hideget-meleget, amikor kiderült Liverpooli átigazolása. Többen már azt is pedzegetik, hogy Dominik lehet majd az új Puskás Ferenc. Azonban az ilyen hirtelen jött nagy hírnevet nem mindenki tudja jól kezelni. Nemrég erről nyilatkozott a sztárfocista, de más fontos kérdéseket is megválaszolt.

– A gyerekek számára nem az új Puskás szeretnék lenni, hanem az új Szoboszlai – kezdte a Premier League-interjújában a fiatal focista, akinek – mondhatni – a lábai előtt hever az egész világ. Ennek ellenére még mindig meg tudta tartani szerénységét.

– Kívülállók azt gondolják: jó, egy magyar srác a Premier League-ba igazolt, de úgysem fog játszani. Nem válik majd be. Túl nagy lépés lesz ez majd neki. Túl lassú. Az ilyesmi engem csak még több munkára ösztönöz. Úgy voltam vele, majd én megmutatom – mesélte a magyar válogatott csapatkapitánya.

– Ugyanolyan vagyok, ugyanaz a srác vagyok, mint régen, és soha nem fogok megváltozni. Ha azt mondanám apának, hogy megváltozom, mondjuk, a pénz vagy a hírnév miatt, lekeverne egyet, és azt mondaná, hogy koncentrálj, figyelj oda – mondta mosolyogva Dominik a hirtelen jött hírnévvel kapcsolatos kérdésre.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink