Sport

Szalai Attila édesapja szerint fia meg fogja kapni a bizalmat klubjánál

Idősebb Szalai Attila bízik abban, hogy fia a német élvonalbeli Hoffenheim labdarúgócsapatánál megkapja majd a bizalmat, és az eddiginél több játékpercet ad neki a profi edzői stáb.

Szalai Attila édesapja szerint fia meg fogja kapni a bizalmat klubjánál
Szalai Attila
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Hasan Bratic

„Senki sem számított arra, hogy ennyire keveset játszatják – mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a 25 éves belső védő édesapja – Igazából szerintem sokan nem értik, hogy miért nem játszik, amikor Jorge Jesus vagy egy Marco Rossi vezetőszerepet ad ennek a fiúnak, és meg is felel ennek.”

A korábbi válogatott labdarúgó kiemelte, nem az ő dolga bírálni az edzők munkáját, de ezen a helyzeten változtatni kell, illetve szerinte már tavaly sem volt rendben a Hoffenheim védelme, és csak egy hajszálnyira voltak a nagyobb problémáktól.

Az interjúban szóba került Szalai szerencsétlen öngólja a Freiburg ellen a Bundesliga nyitófordulójában, ám édesapja szerint a csapattársáról rápattanó, nem szándékos labdaérintésből származó találat nem számít öngólnak.

Elmondása szerint a védők és a kapusok játékában benne van, hogy egy ilyen megmozdulásból a saját kapujában landol a labda. Szalai azt is elmondta, hogy Attilának most van lehetősége fejlődni, mivel a sorozatterhelés mellett nem volt ideje az ilyen jellegű fejlesztésre, hiszen egy-egy tétmérkőzés között szinte csak az átmozgatásra van kapacitás. Mindemellett azt is megjegyezte, nem véletlenül esett a választás erre a klubra, és nem gondolkoznak más út keresésén.

„Hosszú távú szerződése van, biztos vagyok benne, hogy meg fog küzdeni a helyéért, és meg fogja kapni a bizalmat is. Nem gondolkozunk ilyenben, hogy mi lehet a másik út. Persze, ha holnap odajön a Klopp és azt mondja »figyelj, kell még egy magyar a csapatba, legyen az egy védő«, akkor biztos mindenki elgondolkozik rajta” – jegyezte meg viccesen utalva a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool trénerére.

A válogatottal kapcsolatban elárulta, az elmúlt három évben folyamatos építkezést és fejlődést lát Marco Rossi szövetségi kapitány alakulatán, emellett bízik benne, hogy felépülnek azok a játékosok, akik most nem tudtak segíteni a csapatnak és „még jobban összeáll ez a brigád”. Akkor ugyanis bennük lehet a kiugró eredmény, mivel az előző kontinenstornán sem voltak messze a továbbjutástól. Ugyanakkor az eddigi fejlődés nem nyilvánulhat meg törvényszerűen az eredményekben, mivel az Európa-bajnokságon nagyon erős mezőny gyűlik össze. Mindenesetre meglátása szerint a nemzeti csapat jelenlegi mentalitása még nagyon messzire repítheti a társaságot.

A 2024-es németországi Eb-re a magyar válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott ki, a csoportkör sorsolását jövő szombaton tartják Hamburgban.

Kapcsolódó írásaink