Sport

Szép pénzt hozhat a konyhára a focisiker

Vasárnap a Montenegró elleni hazai 3-1-es győzelemmel selejtezős csoportja első helyén végezve kvalifikálta magát a 2024-es németországi Európa-bajnokságra a magyar válogatott. A kijutás máris milliárdokat hozhat a Magyar Labdarúgó Szövetség konyhájára.

Szép pénzt hozhat a konyhára a focisiker
Marco Rossi, Szoboszlai Dominik és kalmár Zsolt
Fotó: MH/Purger Tamás

A nemzet aranylábú, vasárnap Montenegró ellen győzelmet aratott fiai most valóban „aranyat” érnek: a jövő évi Eb-re való kijutással máris 9,5 millió eurót, azaz több mint 3,5 milliárd forintot kereshettek - írta meg Sportal.blic.rs. Ennyivel jutalmazza ugyanis az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az Eb-re kijutó válogatottakat. A szervezet összességében 301-ről (114,4 milliárd forintról) 371 millió euróra (száznegyvenegy milliárd forintra) emelte a 2024-es Európa-bajnokság díjalapját - és ebből az a 9,5 millió euró, amit a mind a 24 résztvevő ország szövetsége megkap, csak az alap.

Mint a Magyar Nemzet a hír kapcsán megjegyezte, az Eb-n megkereshető maximális összeg 34,25 millió euró, mintegy 12,4 milliárd forint. Ebből még csak 9,5 milliót „hívtunk le”, a győzelmünkkel, azaz van még miért dolgozni.

Az Eb csoportkörének sorsolását december 2-án tartják.

Kapcsolódó írásaink

Magyar–montenegrói: Rossi négy helyen változtatott

ĀA magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető a kapuban – ahogy eddig a sorozat összes találkozóján – Dibusz Dénesnek szavazott bizalmat, előtte pedig Lang Ádám és Szalai Attila mellett ezúttal Balogh Botond szerepel majd a védelemben