Sport

Sallai a válogatott szünet után térhet vissza

A focista a Topolya elleni idegenbeli találkozón a combjában izomszakadást szenvedett

Sallai Roland a válogatott szünet után térhet vissza – így nyilatkozott Christian Streich, a Freiburg labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Sallai a válogatott szünet után térhet vissza
Sallai Roland válogatott labdarúgó
Fotó: MH/Purger Tamás

A tréner a Topolya elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón mondta el, hogy a magyar válogatott támadó továbbra sem játszhat.

„Sallai Rolandra továbbra sem számíthatok. Egyelőre csak reméljük, hogy a jövő heti válogatott szünet után Roland visszatérhet” – fogalmazott Streich.

Sallai október 26-án, a Topolya elleni idegenbeli találkozón a combjában izomszakadást szenvedett.

Marco Rossi kedden, a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón azt mondta, Sallai Roland is csatlakozik majd az utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére készülő válogatott kerethez – ehhez a magyar szövetség elküldte a szükséges papírokat a Freiburghoz –, és ha a támadó sérülése rendbe jön, akkor az ő játékára is számít a soron következő két találkozón.

A csoportjában veretlenül éllovas magyar csapat jövő csütörtökön Plovdivban Bulgária, három nappal később a Puskás Arénában pedig Montenegró ellen lép pályára, és ha a két meccsen egyetlen pontot szerez – a többi mérkőzés eredményétől függetlenül – kijut a jövő nyári németországi kontinensviadalra.

Kapcsolódó írásaink