Sport

Ismét Budapestre érkezik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár meghívására ismét Budapestre érkezik Lord Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke, hogy részt vegyen az államtitkárság és a Nemzeti Sportügynökség idei második sportdiplomáciai konferenciáján.

Ismét Budapestre érkezik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke
Sebastian Coe
Fotó: Getty Images via AFP/Getty Images North America/Steph Chambers

A brit sportdiplomata először látogat Magyarországra a nagy sikerű nyári atlétikai világbajnokság óta. A vb-t a helyszínen több mint 400 ezren látták, míg világszerte több mint egymilliárdan követték figyelemmel. A hazai szervezőknek köszönhetően több újítást is hozó esemény után a WA elnöke elmondta, hogy a magyar rendezőknek sikerült új szintre emelniük a világbajnokságot.

Coe pénteken először részt vesz a sportért felelős államtitkárság, valamint háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség által szervezett A nemzetközi sportesemények és a sportdiplomácia kapcsolata című konferenciáján, ahol a nemzetközi sportesemény piac aktuális trendjeivel kapcsolatban osztja meg gondolatait a résztvevőkkel. A konferenciát a sportot is felügyelő tárca vezetője, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nyitja meg.

„Önmagában óriási siker, hogy Lord Sebastian Coe elfogadta meghívásunkat hazánkba. A konferencia egyik központi témája lesz, hogy a hazai sporteseményeknek milyen további hozzáadott értéke lehet hosszú távon, erre még tudatosabban szeretnénk készülni a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy elnök úr, aki a londoni olimpia szervezőcsapatát is vezette, értékes tapasztalatokat fog velünk megosztani ezzel kapcsolatban” – hangsúlyozta Schmidt Ádám.

A konferencia után Sebastian Coe ellátogat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre, ahol egy ünnepség keretében az intézmény díszdoktorává avatják. A nap programját az atlétikai világbajnokság gálavacsorája zárja, ahol Schmidt Ádámmal, az esemény kormánybiztosával, a szervezőbizottság társelnökeivel: Fürjes Balázzsal, a NOB nemrég megválasztott állandó tagjával és Gyulai Miklóssal, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökével, valamint Németh Balázzsal, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatójával közösen köszöntik a világbajnokság szervezésében részt vett munkatársakat.

Látogatása során Sebastian Coe több tárgyalást is folytat majd a hazai sportélet vezetőivel az atlétika hazai és nemzetközi helyzetéről és a további együttműködési lehetőségekről.

Kapcsolódó írásaink