Sport

MLS: Sallói megint betalált

A Sporting Kansas City búcsúztatta a Nyugati elsőt

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) Nyugati főcsoportja negyeddöntőjének második meccsén a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City az idegenben aratott 4–1-es győzelem után hazai pályán 2–1-re győzött és így bejutott a legjobb négy közé nyugaton – írta meg az nso.hu.

MLS: Sallói megint betalált
Sallói Dániel november 5-én is gólt szerzett
Fotó: Facebook/Sporting Kansas City

Egy hete, a St. Louis City otthonában 4–1-re nyert a Kansas City, amely a második mérkőzésen 2–1-re győzte le az alapszakaszt nyugaton az élen záró ellenfelét.

A tudósításból kiderül, hogy egy gyors hazai kontra végén Gadi Kinda önzetlenül tálalt Sallói elé, ő meg közelről bepasszolta a Kindára kimozduló kapus miatt üresen tátongó kapuba – a visszavetődő Roman Bürki már nem tudott menteni, csak a gólvonal mögé tudta segíteni a labdát, a gól ettől függetlenül Sallóié.

Objektum doboz

A magyar játékos az ötödik gólját szerezte rájátszásban, ezzel a klub örökranglistáján a második helyen befogta a magyar származású, korábbi dán válogatott Molnár Miklóst, és már csak a szerb születésű, volt amerikai válogatott Predrag „Preki” Radosavljevic áll előttük nyolccal.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a Sporting 2–0-ra nyerte és a következő körben a Houston Dynamo–Real Salt Lake ütközet győztesével találkozik idegenben, november 25-én vagy 26-án. Az az összecsapás már egy meccsen dől majd el.

EGYESÜLT ÁLLAMOK – MLS, rájátszás, nyolcaddöntő (főcsoport-negyeddöntő), 2. mérkőzés
Sporting Kansas City–St. Louis City 2–1

Kapcsolódó írásaink

MLS: Sallói Dániel újra beköszönt

ĀSallói csapata, a Sporting Kansas a nyugati főcsoport 12. helyén áll, míg Gazdag Dániel együttese, a Philadelphia Union pedig negyedik a keleti tabellán