Sport

Nemcsak ellenfeleit, barátnőit is veri Alexander Zverev?

Miközben a német Alexander Zverev három szettben legyőzte Fucsovics Mártont a párizsi tenisztorna első fordulójában, a német bíróság 450 ezer euróra büntette meg korábbi barátnője bántalmazásáért. A teniszező tagadja a vádakat, és fellebbez az ítélet ellen.

Nemcsak ellenfeleit, barátnőit is veri Alexander Zverev?
Zverev sokszor a mérkőzéseken sem tud uralkodni magán
Fotó: AFP/Pedro Pardo

Az AFP és más sajtóértesülések szerint az olimpiai bajnok Alexander Zverevet azzal vádolták meg, hogy 2020 májusában Berlinben egy vita során fizikailag bántalmazta egykori barátnőjét, gyermeke édesanyját, Brenda Pateát.

Németországban büntető végzést adnak ki, mert a bíró az írásos bizonyítékok megvizsgálása után úgy határozott, hogy bírósági tárgyalás nélkül is meghozható az ítélet. A 26 éves világklasszis teniszezőt 450 ezer euróra büntette meg.

Zverev tagadja a vádakat, és kifogást emelt a végzés ellen, ami azt jelenti, hogy jogilag ártatlan marad a jogerős ítéletig. A teniszező ügyvédei közleményükben azt hangsúlyozták, hogy a testi bántalmazás bizonyítékait egy berlini orvos igazságügyi orvosszakértői jelentése érthetetlennek és ellentmondásosnak minősítette. A Schertz Bergmann ügyvédi iroda szerint a büntetés kiszabásához vezető eljárás súlyos eljárási szabálysértéseket tartalmazott.

„A magam részéről teljes mértékben visszautasítom a vádakat. Az ügyvédeim intézik az ügyet. Nem mondok erről többet” – nyilatkozta Zverev, akinek nem ez az első bántalmazási ügye. Korábbi barátnője, az orosz teniszező Olga Sharipova is erőszakkal és érzelmi bántalmazással vádolta meg Zverevet kapcsolatuk során.

Kapcsolódó írásaink